Ο Λάζαρος Κυρίζογλου υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ – Έντονη ενόχληση στην Πειραιώς

Μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου εξέφρασε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ωστόσο έντονη ενόχληση εξέφρασαν κύκλοι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς, όπως σχολιάζεται, ο δημαρχος Μενεμένης- Αμπελόκηπων δημιουργεί πρόβλημα στην ενότητα της παράταξης λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δώσει σαφή «εντολή» να μην υπάρξει καμία προσωπική στρατηγική των δημάρχων για τις εκλογές της ΚΕΔΕ οι οποίες μάλιστα θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Και όπως αναφέρουν με νόημα παράγοντες της ΝΔ “ενώ όλοι ασχολούνται με τις εθνικές εκλογές, ο μόνος που φαίνεται να έβαλε πιο πάνω το προσωπικό του συμφέρον ήταν ο Λάζαρος Κυρίζογλου” και όπως πληροφορούμαστε δε θα το αφήσουν αναπάντητο από την Πειραιώς.

Χαρακτηριστικά ο Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε σχετικά:

«Περιμένουμε να τελειώσουν οι βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια θα κάτσουμε και θα εξειδικεύσουμε επικοινωνιακά και ουσιαστικά συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις  προκειμένου τα όργανα τα συλλογικά με βάση την προσωπική μου δέσμευση η οποία είναι αξιόπιστη και έχω την αξίωση να γίνει πιστευτή, για την έχω κάνει πράξη σε επίπεδο ΠΕΔ, της συνεργασίας της δημοτικής. Δηλαδή να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις, όπως στην ΠΕΔ έτσι και στην ΚΕΔΕ. Κανείς δεν δικαιούται να ευτυχεί μόνος. Μόνο έτσι θα κάνουμε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση της οποίας ο λόγος θα είναι διεισδυτικός, ισχυρός και θα ταρακουνάει την κεντρική εξουσία και θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις θέσεις, τα αιτήματα και τις τοποθετήσεις, μιας τέτοιας αυτοδιοίκησης που θα ακτινοβολεί ενότητα».

Θέλοντας να απαντήσει στο δημοσίευμα του kalpi19.gr o κ. Κυρίζογλου δηλώνει τα εξής:

«Είναι γνωστή η συνεπής πολιτική και αυτοδιοικητική μου ιστορία και στάση διαχρονικά. Ποτέ δεν έβαλα το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από το παραταξιακό και το έχω αποδείξει επανειλημμένα. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Πάντοτε αγωνίσθηκα και τώρα αγωνίζομαι φανερά, περισσότερο από τους ανωτέρω κρυπτόμενους προβοκάτορες, για τη νίκη της Ν.Δ.

Αυτά προς το παρόν. Όταν οι «γνωστοί άγνωστοι» δειλοί προβοκάτορες βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας που φοράνε τότε θα μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο. Αντί να χρησιμοποιούν τη Ν.Δ. και τον Πρόεδρό της, με τη γνωστή αθλιότητα των κύκλων, ας μας πουν καλύτερα ποιοι είναι, για να τους γνωρίσουμε όλοι»