Τε. Απρ 24th, 2024

Μια Νέα Αρχή για την Περιφέρεια Αττικής

*της Φωτεινής Βρύνα

Σε λίγες ημέρες οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τους αιρετούς αντιπροσώπους τους στους κατά τόπους Δήμους και Περιφέρειες. Οι συγκεκριμένες εκλογές όμως έχουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η απλή αναλογική, ένα σύστημα που θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό και με διαφορετικό τρόπο τη σύσταση των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.

Ίσως σε αυτές τις εκλογές, να γίνουμε μάρτυρες μιας ιδιότυπης κατάστασης, καθώς ενδέχεται παρατάξεις που κέρδισαν τις εκλογές να μη διαθέτουν και την απαιτούμενη πλειοψηφία στα κατά τόπους συμβούλια. Είναι προφανές ότι μια τέτοια κατάσταση, θα οδηγήσει σε «ακυβερνησία» τις συγκεκριμένες Περιφέρειες και Δήμους, καθώς θα πρέπει για μια ήσσονος σημασίας απόφαση να συγκλίνουν αντιδιαμετρικά αντίθετες πολιτικές παρατάξεις.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος πόσο μεγάλο θα είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα για την Περιφέρεια Αττικής. Μιας Περιφέρειας που η σημερινή της εικόνα είναι αποκαρδιωτική, με προβλήματα που χρονίζουν και πολιτικές χωρίς αποτελέσματα. Περιοχές ολόκληρες έχουν αφεθεί στην τύχη τους και άλλες δεν αξιοποιούν τις δυνατότητές τους. Η σημερινή αλλά και η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, έχουν αποτύχει. Έχουν ταυτιστεί με καταστροφικές στιγμές της Αττικής αλλά και απόλυτη διαχειριστική αποτυχία.

Για το λόγο αυτό πρέπει όλοι να δώσουμε ηχηρό παρόν σε αυτές τις εκλογές, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να επανεκκινήσει με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, για να γυρίσει η Περιφέρεια Αττικής σελίδα για να κάνει μια νέα αρχή, με όραμα και με σχέδιο.

*Φωτεινή Βρύνα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βόρειου Τομέα με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη