Σα. Απρ 20th, 2024

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (pics)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρουσία μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, των εργαζομένων στην Περιφέρεια, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων των φορέων του νησιού.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στην ομιλία της ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μας η χαρά που βρισκόμαστε σήμερα, στο ξεκίνημα του 2019, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.

Η χρονιά που έρχεται είναι μία ακόμη κρίσιμη χρονιά για τη χώρα μας και ιδίως για τα νησιά μας, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια ως Περιφέρεια, ως χώρα, αλλά και ευρύτερα η περιοχή μας, απαιτούν ομοψυχία, συνεργασία, συνεννόηση και στέρεο πνεύμα ενότητας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και ιδίως τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, καθώς και τους συνεργάτες μας από όλους τους φορείς, για τη συμβολή τους στην κοινή μας προσπάθεια.

Η νέα χρονιά, παρά το ότι είναι μια εκλογική χρονιά, δεν πρέπει να μας αποσπάσει ούτε μια στιγμή από τον βασικό μας στόχο, που είναι η βελτίωση της ζωής των νησιωτών και η διασφάλιση αναπτυξιακής προοπτικής των νησιών μας.

Έχουμε την ευκαιρία να καταρτίσουμε το αναπτυξιακό μας σχέδιο για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, που όπως γνωρίζεται έχει διπλάσιους πόρους και αυτό απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, την ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση και κατάθεση δημιουργικών απόψεων και προτάσεων για τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα της Περιφέρειάς μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι δεν είμαστε εδώ για το πρόσωπό μας. Είμαστε υπηρέτες των συμπολιτών μας. Και με αυτό το κριτήριο οφείλουμε και σήμερα και αύριο και κάθε στιγμή, προσηλωμένα να εργαζόμαστε.

Σας εύχομαι μία καλή νέα χρονιά. Με υγεία, προκοπή, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».