Σα. Σεπ 7th, 2024

Ο ανένδοτος Χαρδαλιάς, η διάκριση Αρναουτάκη, οι ενστάσεις Ηλία και τα εύσημα

OTA LEAKS

«Ανένδοτος» Χαρδαλιάς κατά της διαφθοράς

Αστραπιαία ήταν τα αντανακλαστικά του Νίκου Χαρδαλιά για το ξεσκέπασµα του κυκλώµατος εκβιαστών, στο οποίο εµπλέκονται και 12 επόπτες υγείας της περιφέρειας. Αφού έφερε τα πάνω κάτω στους µηχανισµούς υγειονοµικού ελέγχου της περιφέρειας, µετακινώντας και τους 148 εργαζοµένους σε αυτούς, το µεσηµέρι της Τρίτης πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για να καταθέσει µηνυτήρια αγωγή κατά παντός υπευθύνου. Στόχος του περιφερειάρχη είναι να εξεταστούν σε βάθος όλα τα περιστατικά διαφθοράς που έχουν αναφερθεί στην ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και να κληθούν για κατάθεση οι σχετικοί µάρτυρες, ώστε αφενός να διακριβωθεί το κατά πόσο ευσταθούν οι συγκεκριµένες αναφορές και αφετέρου να αξιοποιηθεί οποιοδήποτε περαιτέρω στοιχείο µπορεί να προκύψει. ∆εν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που ο Νίκος Χαρδαλιάς αντιδρά µε… ταχύτητα φωτός σε προβλήµατα που αφορούν στην καθηµερινότητα του πολίτη. Το ίδιο είχε πράξει και µε την κατάθεση µηνυτήριας αγωγής για τον αγωγό της Αίγινας, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Το αποτέλεσµα ήταν η έρευνα να ολοκληρωθεί γρήγορα, αναδεικνύοντας ότι η διακοπή υδροδότησης οφειλόταν σε τεχνική βλάβη, και ο ανάδοχος -ως υπεύθυνος του έργου- να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες, που ολοκληρώθηκαν σε σχετικά σύντοµο διάστηµα. Ας µην ξεχνάµε ότι στις αρχές Ιανουαρίου, λίγες ηµέρες µετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Νίκος Χαρδαλιάς έδρασε άµεσα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Επιδαύρου-Καλλονής. «Μηδενική ανοχή σε ό,τι πλήττει το κύρος της περιφέρειας, σε ό,τι πληγώνει τον πολίτη και επιβαρύνει την καθηµερινότητά του», είναι το µήνυµα που απευθύνει ηχηρά ο Ν. Χαρδαλιάς προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στενή συνεργασία
Η επανεξέταση δροµολογίων και η τροποποίηση λεωφορειακών γραµµών αστικών λεωφορείων στον ∆ήµο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ήταν το βασικό θέµα συζήτησης του δηµάρχου της πόλης, Κωνσταντίνου Μαραγκάκη, µε τον Ηλία Καλαθά, µηχανικό του Τµήµατος Μελετών Εφαρµογής και Λειτουργίας ∆ικτύου ΟΑΣΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και οι δύο πλευρές ανέπτυξαν στρατηγικές συνεργασίας και βελτίωσης των δηµόσιων συγκοινωνιών της πόλης.

Διάκριση
Τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τίµησε η Πανελλήνια Οµοσπονδία Πετοσφαίρισης για τη συνολική στήριξη της περιφέρειας. Αφορµή ήταν η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος Κοριτσιών Κ18 (Κορασίδων), που πραγµατοποιήθηκε µε µεγάλη επιτυχία στο κλειστό του Λίντο. Η στήριξη του αθλητισµού είναι διαχρονικά µία από τις βασικές προτεραιότητες του Στ. Αρναουτάκη.

Τέλος και από την προεδρία της ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης. Μπαίνει πλέον σε νέα πορεία η αναπτυξιακή
Ενστάσεις
Σοβαρές ενστάσεις για το έργο του Προαστιακού ∆υτικής Αττικής εξέφρασε κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών ο δήµαρχος Ασπροπύργου, Γιάννης Ηλίας (φωτ.). Η ανησυχία του δηµάρχου έγκειται στα ζητήµατα κυκλοφοριακού φόρτου που θα επιφέρουν οι ισόπεδες διαβάσεις. Μάλιστα, σύµµαχος του Γιάννη Ηλία ήταν ο δήµαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

Το αδιαχώρητο
Κέρδισε το στοίχηµα ο δήµαρχος Αγ. Παρασκευής, Γ. Μυλωνάκης, να δώσει ζωή στην αναβαθµισµένη Πλατεία Αϊ-Γιάννη. Στο τριήµερο παιδικό φεστιβάλ του δήµου, περισσότεροι από 2.000 µικροί και µεγάλοι θεατές παρακολούθησαν ξεχωριστές εκδηλώσεις, µε τα παιδιά να συµµετέχουν µε ενθουσιασµό.

H καρατόμηση
Εγινε «καρατόµηση» δίχως λόγο; Απ’ ό,τι µαθαίνουµε, κάτι είχε στο µυαλό του ο δήµαρχος ή µάλλον κάτι έµαθε που δεν του άρεσε καθόλου. Ως αποτέλεσµα, στενός του συνεργάτης βρέθηκε εκτός διοικητικού σχήµατος.

 

Εύσημα
Αξιος εκπρόσωπος της ΚΕ∆Ε στις εργασίες του HighLevel Political Forum του ΟΗΕ, που πραγµατοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, ήταν ο γενικός γραµµατέας ∆ηµήτρης Καφαντάρης. Το Forum διοργανώνεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ ετησίως, µε τη συµµετοχή 2.500 περίπου αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο κ. Καφαντάρης παρουσίασε στην εισήγησή του τις δράσεις και τα µέτρα που έχουν ληφθεί ώστε οι ΟΤΑ της χώρας να ανταποκριθούν στους 5 από τους 17 Στόχους Βιώσιµης Ανάπτυξης.

Έργα στο Ψυχικό
Σηµαντικά έργα αντιπληµµυρικής προστασίας κατασκευάζονται στον ∆ήµο Φιλοθέης-Ψυχικού. Προχωράει τάχιστα το δηµοτικό έργο ο Χαράλαµπος Μπονάτσος, παρά τις δυσκολίες που αντιµετωπίζουν οι δήµοι.
Δημοσιεύθηκε στο eota στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφόρησε στις 20-7