Δε. Απρ 29th, 2024

Πέτυχε το στόχο της η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» η 1η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το 2024.

Οι δημότες της πόλης έδειξαν για μια ακόμα φορά την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο, προσφέροντας με χαρά αίμα για την τράπεζα αίματος του Δήμου.

Συνολικά, προσήλθαν για την αιμοδοσία 95 άτομα και συλλέχθηκαν 79 μονάδες αίματος. Στο μητρώο εθελοντών αιμοδοτών του Δήμου εγγράφηκαν 13 νέοι αιμοδότες, ανάμεσά στους οποίους 7 άτομα ηλικίας 17 ετών, που συμμετείχαν στην αιμοδοσία με υπεύθυνη δήλωση γονέα.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία, τις εθελόντριες Ελένη Τσάκωνα, Γιόλα Πετρούτσου, Δήμητρα Τουρίκη και τον εθελοντή Γιάννη Καρακιτσάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και τους χορηγούς της αιμοδοσίας, Σκλαβενίτης Λυκόβρυσης, Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο Βαζάκας και Pizza Fan.

Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, είναι προγραμματισμένη για τις 23 Σεπτεμβρίου!

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά:

«Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και για μια ακόμα φορά, νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτό το αγνό συναίσθημα της προσφοράς, υπάρχει στον Δήμο μας σε αφθονία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και ιδιαίτερα στους νέους μας, που αντιλαμβάνονται πόσο πολύτιμα μπορεί να είναι για κάποιους συνανθρώπους μας, αυτά τα 10’ που αφιερώνουν για να προσφέρουν το αίμα τους. Ευχαριστώ θερμά την Νοσηλεύτρια του Γραφείου Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και υπεύθυνη της αιμοδοσίας και της τράπεζας αίματος του Δήμου, Μαρία Ματσούνη, την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας, Γεωργία Καραμιχάλη, την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, Βάσια Κούρτη και την Προϊσταμένη των Δημοτικών Πολυιατρείων Σοφία Νίκου για την άψογη συνεργασία και προσφορά τους! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την αιμοδοσία για τον Σεπτέμβριο, με την ευχή η συμμετοχή να είναι ακόμα μεγαλύτερη!»