Πε. Φεβ 22nd, 2024

Πρόεδρος στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ο Κωστής Παπαϊωάννου- Αλλαγές στον 9,84

Νέος πρόεδρος του ΔΣ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων είναι πλέον ο Κωστής Παπαϊωάννου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι δέχτηκε την πρόταση του δημάρχου Χάρη Δούκα να αναλάβει τη θέση.

Ιστορικός με μεταπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες ο Κωστής Παπαϊωάννου υπήρξε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης ήταν πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Στο παρελθόν υπήρξε για χρόνια πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Παράλληλα, μετείχε στον συντονισμό του Παρατηρητηρίου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής και σήμερα διευθύνει το Σημείο για τη μελέτη και αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

Σημειώνεται ότι αντιπρόεδρος της Τεχνόπολης ορίστηκε η Βάσω Μπάρκα, στέλεχος πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Οι αλλαγές στον «Αθήνα 9,84»

Παράλληλα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γνωστοποιήθηκε ότι πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» αναλαμβάνει ο μουσικός, Νίκος Λαλιώτης, ο οποίος έχει εμφανιστεί επανειλημμένως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις σημαντικότερες αίθουσες της Αθήνας, ενώ έχει διδάξει πιάνο επί σειρά ετών και έχει εργαστεί ως συνοδός τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών. Έχει υπάρξει παράλληλα συνιδρυτής και πρώτος έφορος της πολυπολιτισμικής παιδικής χορωδίας «Polyphonica».

Τη θέση του αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή», Πάσχος Μανδραβέλης.