Δε. Μάι 13th, 2024

Σε Ιθάκη και Κεφαλονιά παρουσιάστηκε το πιλοτικό έργο ψηφιοποίησης υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων

Πραγματοποιήθηκαν στις 7/12 και 8/12 οι ημερίδες του πιλοτικού έργου «Ενίσχυση ψηφιακών υπηρεσιών, εφαρμογών και συστημάτων ΤΠΕ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» σε Ιθάκη και Κεφαλονιά, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Την παρουσίαση του έργου, που υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του OTE και των εταιρειών INITIA AE και SRC AE έκαναν ο Διευθυντής Consulting INITIA Γιάννης Παγουρδάκης και ο Σύμβουλος ICT INITIA Aφεντούλης Γαρδιάνος.

Το έργο αφορά την ψηφιοποίηση του αρχείου της Διεύθυνσης Μεταφορών, το οποίο αποτελεί το πρώτο στάδιο της ευρύτερης δράσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Περιφέρειας.

Μέσω της ψηφιοποίησης, δημιουργείται ένα μοντέρνο και ασφαλές ψηφιακό αρχείο, που θα περιλαμβάνει όλα τα δικαιολογητικά και τα στοιχεία που αφορούν στις μεταφορές στην Περιφέρεια, ενώ θα είναι εφικτή η παροχή μεγάλου πλήθους ψηφιακών υπηρεσιών, που θα διευκολύνουν τους πολίτες και τους επαγγελματίες να εκτελέσουν διάφορες διαδικασίες online, χωρίς να επισκεφτούν τα γραφεία της Περιφέρειας.

Με την ψηφιοποίηση του αρχείου, ο χρόνος εξυπηρέτησης για τις υπηρεσίες που παρέχονται με φυσική παρουσία θα μειωθεί στο 1/3 του χρόνου που απαιτείται σήμερα, καθώς δεν θα απαιτείται αναζήτηση και εύρεση του φυσικού φακέλου, κάνοντας αποτελεσματικότερη την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.