Τε. Μάι 15th, 2024

Γιάννης Πισιμίσης νέος δήμαρχος Βριλησσίων: Το σχέδιό μας για τις πρώτες 100 ημέρες στον Δήμο Βριλησσίων

 

Η ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής μας Αρχής από το νέο έτος, συνοδεύεται και από την ανάληψη μιας τεράστιας ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας οι οποίοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν ισχυρή κοινωνική νομιμοποίηση για να εφαρμόσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα για τα Βριλήσσια. Πράγματι, ο Δήμος Βριλησσίων για αρκετά χρόνια δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τοπικής μας κοινωνίας. Η πόλη μας γνώρισε μια υποβάθμιση τόσο από άποψη ποιότητας ζωής και απουσίας υποδομών όσο και από άποψη συνολικής λειτουργίας.

Βασικότερη προτεραιότητά για εμάς είναι η ανάταξη των υπηρεσιών του Δήμου μας μέσω του προγράμματος Διοικητικής Ανασυγκρότησης που και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου βρισκόταν στην προμετωπίδα του προγραμματικού μας λόγου. Η εισαγωγή ενός νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, θα μας δώσει δυνατότητες εκ θεμελίων αναδιοργάνωσης του διοικητικού σχήματος και των υπηρεσιών και ταυτόχρονα θα δώσει την προοπτική ανάπτυξης που χρειαζόμαστε. Η εισαγωγή προτύπων σύγχρονου managementμε πλαίσιο αξιολόγησης, επιβράβευσης και μετεκπαίδευσης υπηρεσιακών στελεχών είναι, επίσης, βασικό στοιχείο του προγράμματος που θα εφαρμόσουμε εξαρχής και πιστεύουμε ότι θα αποδώσει καρπούς μέσα στο πρώτο τρίμηνο της Διοίκησής μας. Σε συνδυασμό με μια οργανωμένη προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού, φιλοδοξούμε να πετύχουμε άμεσα το ζητούμενο της αποτελεσματικής ανταπόκρισης στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Εντός των πρώτων 100 ημερών θα γίνει αισθητή και μια σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα Βριλήσσια με την ανάταξη της υπηρεσίας καθαριότητας και την εισαγωγή σύγχρονου κανονισμού καθαριότητας, τη λειτουργία προγράμματος για τον οδοκαθαρισμό και τακτικής πλύσης των κάδων. Άμεσα θα προχωρήσει και η αντικατάσταση και επισκευή των φθαρμένων κάδων, ενώ θα αναβαθμιστούν και τα προγράμματα αποκομιδής.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν το πρώτο χρονικό διάστημα και στο επίπεδο των αστικών υποδομών με την αποκατάσταση της βαδισιμότητας σε αρκετά σημεία αλλά και της επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια, οι Παιδικοί Σταθμοί, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι παιδότοποι και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από την αρχή και σε ζητήματα κοινωνικής συνοχής και προστασίας της οικογένειας όπου για πρώτη φορά θα δημιουργήσουμε αντιδημαρχία οικογενειακής πολιτικής.

Άμεσα θα οργανωθούμε και για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων του χειμώνα με την ανάταξη της Πολιτικής Προστασίας και την ενίσχυσή της με τα απαραίτητα μηχανήματα.

Βασικό ζητούμενο για εμάς είναι και αυτό της εξοικονόμησης και του εξορθολογισμού των οικονομικών του Δήμου μας καθώς και η διεκδίκηση από την πρώτη ημέρα όλων των δυνατών χρηματοδοτικών πόρων και εργαλείων.