Σα. Απρ 20th, 2024

Εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Καθαρή εντολή στις εκλογές του Μαΐου 2019, για την ολοκλήρωση του πλούσιου έργου που είναι σε εξέλιξη, ζήτησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 13 Νοεμβρίου. Θέμα της συνέντευξης τύπου ήταν ένας σύντομος απολογισμός του έργου της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλη για να Ζεις» στις προσεχείς εκλογές ενώ παράλληλα ο κ. Κωνσταντέλλος ανακοίνωσε 26 νέα ονόματα που θα πλαισιώσουν τα σημερινά ενεργά στελέχη του συνδυασμού στα ψηφοδέλτια του Μαΐου.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την παρουσίαση του έργου της Δημοτική Αρχής μέσω της προβολής βίντεο διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Φάνηκαν τα μεγάλα τεχνικά έργα που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, όπως ο δημοτικός φωτισμός, η κατασκευή και πιστοποίηση 47 παιδικών χαρών, η συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων, η ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, η οδοποιία σε πολλές περιοχές του Δήμου, η κατασκευή και συντήρηση δικτύου πεζοδρομίων και η παρέμβαση του Δήμου στις παραλίες. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Δήμου για την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος,
οι πρωτοβουλίες για τη αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων με μεθόδους διαλογής στην πηγή, ενημερωτικές δράσεις και καινοτόμες προτάσεις.

Αίσθηση προκάλεσε το πλούσιο κοινωνικό έργο της Δημοτικής Αρχής, τα σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα, οι διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικές δραστηριότητες και η χρήση της τεχνολογίας για την αποτελεσματικότερη διοίκηση του Δήμου αλλά και τη διαφάνεια στις δημοτικές διαδικασίες.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα πνοής που έχουν ξεκινήσει ή έχουν δημοπρατηθεί όπως την κατασκευή του Ρέματος Κόρμπι και το αντιπλημμυρικό δίκτυο της Δ.Ε. Βουλιαγμένης ενώ ενημέρωσε το κοινό για τις εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης των 540 στρεμμάτων παραλιακού μετώπου στο Δήμο από την ΕΤΑΔ.

Ο Δήμαρχος τόνισε το υψηλό επίπεδο ενότητας της παράταξης, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβούλων θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και προχώρησε στην παρουσίαση των νέων υποψηφίων σε δύο κύριες κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αφορά όσους έχουν ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο παρελθόν με άλλους συνδυασμούς ή ακόμα και σε άλλους δήμους και οι οποίοι επέλεξαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους συμπορευόμενοι με το συνδυασμό του Δημάρχου ενώ η δεύτερη κατηγορία απαρτίζεται από νέους υποψήφιους «όλων των  ηλικιών» οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα οι δύο λίστες ανά κατηγορία είναι:

Αγιάμπασης Αντώνης – Οικονομολόγος

Αλεξόπουλος Γιώργος – Οικονομολόγος

Αντωνίου Ασπασία – Φιλόλογος

Βουγιουκλή Μαρία – Επιχειρηματίας

Δρόσος Χαράλαμπος – Εργολάβος

Ζαχαράτος Νίκος – Επιχειρηματίας πρ. Αντιδήμαρχος

Κακογιαννάκος Δημήτρης – Εκπαιδευτής Θαλάσσιου Σκι

Κικίλιας Κυριάκος – Οικογενειακός Ιατρός πρ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Κόνσουλας Παναγιώτης – Οικονομολόγος Πολιτικός Επιστήμων

Λυκιαρδοπούλου – Ροδοπούλου Βαλεντίνη – Σύμβουλος Διατροφής

Παπανικολάου Κώστας – Συνταξιούχος

Πλίτση – Λογοθέτη Κατερίνα – Κτηματομεσιτικός Σύμβουλος

Ριφιώτης Χρήστος – Ιατρός Χειρούργος Ορθοπεδικός – Πρόεδρος Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης

Ρουσσάκης Θύμιος – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Σουτόγλου Δήμητρα – Πρώην Αντιδήμαρχος Βάρης, Έμπορος

Φιορέντζης Φαίδονας – Ηλεκτρονικός Συνταξιούχος ΟΤΕ

Αναστασιάδης Ζάχος – Αθλητής Υδατοσφαίρισης, Υπεύθυνος καταστήματος εστίασης

Γαλανόπουλος Αντώνης – Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος

Αγγελή – Κιούκη Λένα – Εκπαιδευτικός

Κουσαθανάς Αντώνης – Επιχειρηματίας

Κούτρας Φώτης – Συνταξιούχος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας

Λαμπροπούλου Μυρτώ – Επιχειρηματίας

Πατέλη – Bell – Κορίνα – Σύμβουλος Επικοινωνίας

Σαχατζιάν Άρτεμις – Κοινωνιολόγος Δημοτική Υπάλληλος

Τριβυζά Χαρά – Συνταξιούχος Λογίστρια

Χριστώνη Δήμητρα – Νοσηλεύτρια Αισθητικός

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης που υπέβαλαν στο Δήμαρχο οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι.