Κυ. Απρ 14th, 2024

Συνάντηση Αρναουτάκη με Σταϊκούρα για ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο και τα μεγάλα έργα της Κρήτης

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η συνάντηση έγινε παρουσία Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου και συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών στο νησί. Στην ατζέντα του Περιφερειάρχη ήταν συνολικά τα θέματα που αφορούν την πορεία υλοποίησης του ΒΟΑΚ, του αεροδρομίου και των μεγάλων έργων της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό τη δημιουργία τούνελ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στο δρόμο σύνδεσης του νέου αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι επίσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση του νέου αεροδρομίου.

Σε ότι αφορά την πόλη του Ηρακλείου και το νέο ΒΟΑΚ, ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως είναι αναγκαίο να αποφευχθεί η διχοτόμηση της πόλης και να γίνει σεβαστή η απόφαση που έλαβαν, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, τα οποία έχουν ζητήσει να μελετηθούν και να δρομολογηθούν τα τεχνικά έργα υπογειοποίησης (cut and cover) στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Για την αποκατάσταση των φθορών και την αναβάθμιση των γεφυρών του ΒΟΑΚ, μετά τη σημερινή συνάντηση, αναμένεται σύντομα η έγκριση της χρηματοδότησης για την συντήρηση των γεφυρών στο Βόρειο Οδικό Άξονα.

Στη συνάντηση του υπουργού Υποδομών με τον Περιφερειάρχη Κρήτης συμφωνήθηκε για το φράγμα Μπραμιανών της Ιεράπετρας, να χρηματοδοτηθεί ολόκληρο το έργο από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεδομένης πλέον της δέσμευσης δύο υπουργών για την υλοποίησή του. Αλλά και για το φράγμα του Πλατύ Ποταμού θα υπάρξει σύντομα υπογραφή της δημοπράτησης του έργου μέσα από συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο. Τέλος, κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, επιβεβαιώθηκε πως τον επόμενο μήνα θα γίνει ο διαγωνισμός του έργου για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε σήμερα και με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου καθώς και την χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων στο νησί.