Τε. Ιούν 19th, 2024

Δήμος Γλυφάδας: Μια ανάπλαση με πολύ πράσινο σε κεντρικό σημείο της πόλης

Τα έργα στη Γλυφάδα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Αναξιοποίητοι χώροι μεταμορφώνονται σε πράσινες εκτάσεις με ποιοτικές υποδομές, πάρκα, αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές. Στην οδό Ναπ. Ζέρβα, λίγο πιο πάνω από το Δημαρχείο βρισκόταν η θρυλική ταβέρνα ο «Μπάρμπα-Πέτρος» του Πέτρου Τρακάδα, γνωστή όχι μόνο στους κατοίκους των νοτίων προαστίων αλλά και σε όλους όσοι αγαπούσαν τις αυθεντικές γεύσεις και τη φιλική, οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Λειτούργησε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και από την εποχή που έκλεισε το κτίσμα αφέθηκε παραμελημένο, μισογκρεμισμένο, εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου. Όχι πια!

«Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε, συνεχίζουμε να αποδίδουμε νέους, ποιοτικούς δημόσιους χώρους στη Γλυφάδα μας. Κρατήστε τις εικόνες που βλέπετε, γιατί σύντομα θα διαμορφώσουμε εκεί ένα νέο χώρο, οργανωμένο, με πολύ πράσινο, καινούργιες υποδομές για όλους και θέσεις στάθμευσης. Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο μεταμορφώνεται και θα αποδοθεί στους κατοίκους της πόλης μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

«Ο χώρος αυτός (Ζέρβα-Κύπρου-Άλσους-Αγίου Γερασίμου), λίγο πιο πάνω από το Δημαρχείο Γλυφάδας, φιλοξενούσε σε ένα κομμάτι του πριν πολλά χρόνια την ιστορική ταβέρνα του Μπάρμπα-Πέτρου. Για πολύ καιρό παρέμενε εγκαταλελειμμένος, γιατί υπήρχαν δικαστικές εκκρεμότητες. Τις κλείσαμε με επιτυχία κι έτσι η έκταση περιήλθε οριστικά στον Δήμο. Κατεδαφίζουμε το κτίριο και ξεκινάμε μια ολοκληρωμένη ανάπλαση: Μια ακόμα γωνιά της πόλης μας αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά, προς όφελος όλων. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».