Τρ. Μάι 7th, 2024

Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφια, άρθρο της Ειρήνης Γεωργίας Γαλάνη

Αν με ρωτούσε κανείς ποια ήταν η επικρατέστερη ερώτηση σε όλο αυτό το ταξίδι των εκλογών είναι το “γιατί αποφάσισες να κατέβεις ως υποψήφια” των συνδημοτών μου.

Αρχικά να πω πως δεν ήταν μια απόφαση που πήρα παρορμητικά, αλλά μετά από προσεκτική σκέψη και παρότρυνση των γύρω μου. Όλη μου τη ζωή ένα από τα χαρακτηριστικά μου που μένει σταθερό στο πέρασμα των χρόνων, είναι πως πάντα είχα την ανάγκη να βοηθάω τους άλλους ανθρώπους όπως και αν μπορώ. Μέσα από τη δουλειά μου, την προσωπική μου ζωή, και τον τελευταίο καιρό μέσα από το παιδικό παραμύθι μου, ψάχνω τρόπους για το πως θα βρω λύσεις σε προβλήματα των άλλων και έστω και ένας άνθρωπος να βοηθηθεί, οποιαδήποτε δράση μου θα θεωρείται επιτυχημένη. Η έννοια της ευθύνης είναι αρκετά ψηλά στο σύστημα αξιών μου, και το να μη φοβάσαι να κριθείς για όλα αυτά που έχεις πει, και κυρίως κάνει, το θεωρώ υπέρτατη ελευθερία.

Το βαθιά ριζωμένο πάθος του Δημάρχου μας Γιάννη Φωστηρόπουλου, για το Δήμο του Παλαιού Φαλήρου, και όλη αυτή η θετική επίδραση που είχε την τελευταία πενταετία, με έκανε να θέλω να συνταχθώ στο πλευρό, αποκτώντας ενεργό πλέον ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου. Ζώντας εδώ τη μισή μου ζωή, έχω αναπτύξει μια ισχυρή κατανόηση των προκλήσεων, των αναγκών, αλλά και των ευκαιριών της κοινότητας. Αυτή η κατανόηση μου δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστώ με τον Δήμαρχο καθώς και τους υπόλοιπους συναδέλφους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων.

Η ευκαιρία που σου δίνει ένας Δήμαρχος, σαν τον Γιάννη Φωστηρόπουλο, στο να συμμετέχεις σε προτάσεις, καθώς και στη λήψη αποφάσεων για την υλοποίησή τους, ήταν άλλος ένας πολύ σοβαρός παράγοντας που συνέβαλε θετικά στη συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κανένας δεν μπορεί να επιφέρει ουσιαστική αλλαγή μόνος του και η εύρεση εκείνης της ομάδας που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται με σκοπό να συνεχίσει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου να είναι ένας από τους καλύτερους Δήμους στην Αττική, είναι ίσως από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για ένα Δήμαρχο, και πιστεύω πως ο Γιάννης Φωστηρόπουλος το κατάφερε, εφόσον όλοι οι συνυποψήφιοί μου είναι ικανοί, αξιόλογοι και ήδη πετυχημένοι ο καθένας στον τομέα του.

Το να βοηθάς, το να ζεις όσο μπορείς μια παραδειγματική ζωή και το να εμπνέεις, είναι η μεγαλύτερη δική μου πρόκληση, και πιστεύω πως η υποψηφιότητά μου και κατ’ επέκταση η εκλογή μου, αν επιτευχθεί, θα ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να προχωρήσουν και να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος.

Οι εκλογές είναι ομολογουμένως η γιορτή της Δημοκρατίας και καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν με σύνεση τον καταλληλότερο εκπρόσωπο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τόσο της δικής τους, όσο και των γύρω τους.

Η Ειρήνη Γεωργία Γαλάνη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ του Γιάννη Φωστηρόπουλου