Δε. Μάι 6th, 2024

Μόνιμες προσλήψεις 3.343 στο Δημόσιο

Μόνιμες προσλήψεις 3.343 υπαλλήλων προβλέπουν οι προκηρύξεις για στελέχωση υπηρεσιών του Δημοσίου, με έμφαση στην Δικαστική Αστυνομία και στους πτυχιούχους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων  στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες, μέσω ΑΣΕΠ. Οι ένστολοι υπάλληλοι που θα προσληφθούν σε 630 θέσεις θα ανήκουν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ). Παράλληλα θα επιλεγούν και 170 πολιτικοί υπάλληλοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Για τις θέσεις αστυνομικού προσωπικού γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η κατανομή των υπαλλήλων θα γίνει σε 52 εισαγγελικές υπηρεσίες: Αθηνών, Σύρου, Ηρακλείου, Μυτιλήνης, Κοζάνης, Αγρινίου, Ρόδου, Χαλκίδας, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Λαμίας, Λάρισας, Ναυπλίου, Πάτρας, Πειραιά, Βέροιας, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κατερίνης, Κιλκίς, Σερρών, Πολυγύρου, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Άρτας, Πρέβεζας, Γυθείου, Κυπαρισσίας, Ηγουμενίτσας, Χανίων, Ρεθύμνου, Αμφισας, Καρπενησίου, Λιβαδειάς, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων, Κορίνθου, Σπάρτης, Τρίπολης, Αιγίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Πύργου, Καλαβρύτων, Κεφαλλονιάς. Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Τμήμα Αστυνομικού Τομέα στη Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην διαδικασίας έκδοσης έχει εισέλθει και η προκήρυξη για την πρόσληψη 1.843 μονίμων πτυχιούχων ΤΕΙ.

Σε φάση έκδοσης την τρέχουσα εβδομάδα μπαίνει η προκήρυξη 2ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1.843 μονίμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Η προκήρυξη θα σταλεί για ΦΕΚ έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα ενισχυθούν σε πρώτο στάδιο, με 700 πτυχιούχους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μόλις δημοσιευτεί η προκήρυξη τις επόμενες μέρες και δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Θα ακολουθήσουν προκηρύξεις για την πρόσληψη:

-80 μονίμων υπαλλήλων  σε υπουργεία, μητροπόλεις, Εθνικές Βιβλιοθήκες και μεγάλους φορείς της χώρας.

-1.843 μόνιμες θέσεις σε όλο το Δημόσιο,  για αποφοίτους ΤΕΙ, επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού..

770 μόνιμες προσλήψεις για υποψηφίους ΔΕ και ΥΕ στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

4.000 μόνιμες θέσεις, αποκλειστικά για πτυχιούχους πανεπιστημίων, επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Η προκήρυξη βρίσκεται στο στάδιο της τελικής έγκρισης των φορέων υποδοχής.