Δε. Μάι 6th, 2024

Κωνσταντίνος Παπαγιάννης: “Η Κασσάνδρα αλλάζει μονοπάτι”.

Κωνσταντίνος  Παπαγιάννης υποψήφιος δήμαρχος Κασσάνδρας Xαλκιδικής

 

Στον Περικλή Καπετανόπουλο

 

“Η Κασσάνδρα αλλάζει μονοπάτι”.

 

-Ο Δήμος Κασσάνδρας φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. Έχει τις κατάλληλες υποδομές, χωρίς να υποβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον;

Το φυσικό τοπίο της Κασσάνδρας αποτελεί την καλύτερη δυνατή έκφραση όλων των χαρακτηριστικών του τόπου μας. Στόχος μας είναι τα διαφυλάξουμε και να το κάνουμε κινητήριο δύναμη της τουριστικής μας εικόνας.  Θεωρούμε απαραίτητη την συνεργασία με το Δασαρχείο Κασσάνδρας για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, την ενεργοποίηση του εθελοντισμού, καθώς και την προμήθεια νέων εξοπλιστικών μηχανημάτων πρόληψης και επέμβασης.

Επίσης στο πρόγραμμα μας είναι η κατασκευή ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στην Παλλήνη.

Αποτελούν δράσεις που θα ξεκινήσουν από την επόμενη μέρα της εκλογής μας

Οσον αφορά την καθαριότητα προκρίνουμε  το Μικτό Σύστημα Καθαριότητας, με στόχο την μείωση του κόστους της εργολαβίας και την απόδοση κεφαλαίων πίσω στην τοπική κοινωνία. Προωθούμε την δημοπράτηση του ΧΥΤΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ και την αναβάθμιση ΣΜΑ ΑΘΥΤΟΥ και πολλά άλλα μέτρα για έναν Δήμο καθαρό και νοικοκυρεμένο.

Ο προγραμματισμός της επόμενης πενταετίας έχει στόχο ο τόπος μας να οδηγηθεί και πάλι στην Ευημερία και την Ανάπτυξη.

-Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής ποια είναι τα μέτρα που θα πάρετε εφόσον σας εμπιστευτούν οι συμπολίτες σας;

Η φιλοσοφία του συνδυασμού μας είναι ανθρωποκεντρική. Οι αριθμοί πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο. Κάθε υποδομή, κάθε έργο που θα γίνεται στον τόπο μας πρέπει να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στον τομέα της Υγείας έχουμε πολλά να κάνουμε.

Βασικοί στόχοι του σχεδιασμού μας είναι η δημιουργία:

Κοινωνικού Φαρμακείου και Ιατρείου, Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η στήριξη του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρειας με έξτρα βάρδια ασθενοφόρου στην Παλλήνη και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

– Με την εμπειρία σας από την προηγούμενη περίοδο που ήσασταν δήμαρχος, ποια έργα υποδομής έχει ανάγκη ο Δήμος σας;

Τα χρόνια διοίκησής μας, αφήσαμε παρακαταθήκη στην Κασσάνδρα έργα αξίας άνω των 300 εκατ ευρώ. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και πάλι,με αναβάθμιση των υπαρχόντων βιολογικών καθαρισμών,  με δημιουργία βιολογικών καθαρισμών σε Σκιώνη, Παλιούρι, Αγιά Παρασκευή και Κρυοπηγή.  Είναι κοινότητες που τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί με την μη ύπαρξη βιολογικού καθαρισμού, δημιουργώντας μία πολύ κακή εικόνα.

Εχουμε μία σοβαρή πρόταση για το νερό, με αφαλατώσεις και ένα γενικό πλαίσιο σωστής  διαχείρισης του.

Επίσης θα επαναφέρουμε την μελέτη για το δρόμο της κορυφογραμμής που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα από την Κασσάνδρεια έως ο Παλιούρι. Με αναπλάσεις που θα αλλάξουν τις εισόδους των χωριών αλλά θα αναδείξουν και τα χαρακτηριστικά τους τα οποία έχουν διαβρωθεί όλα αυτά τα χρόνια

Με μέριμνα για τις ακτές μας ώστε ο πολίτης να μην νιώθει απομονωμένος με το να μην έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί μία ελεύθερη παραλία

-Ποιες παρεμβάσεις σχεδιάζετε στις αθλητικές υποδομές;

Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:

-Κατασκευή ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ

-Κατασκευή φουσκωτού ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στην ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ

-Ολοκλήρωση του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και με την κατασκευή ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ στον ίδιο χώρο,με γήπεδα padel και τένις. Αποδεικνύουμε πως όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στην άθληση και την ψυχαγωγία. Αυτό είναι καθήκον μας να εφαρμοστεί.

-Σχεδιάζετε κάποιες πολιτιστικές και οικολογικές δράσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον;

Είναι εξαιρετικής σημασίας να σας τονίσω πως συνδετικός κρίκος όλων των δράσεων μας αποτελεί το Μονοπάτι.

Πρόκειται για τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικές δράσεις, αρχαιολογικούς χώρους, φυσιολογικές διαδρομές καθώς και θρησκευτικά μνημεία.

Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:

Μουσείο Γραφής και Ιστορίας, Μουσείο Τεχνολογίας και Επιστημών, Δημοτική Πινακοθήκη και Φεστιβάλ  Παράδοσης και Ιστορίας στα χωριά μας.

Το πρόγραμμα e-KASSANDRA περιλαμβάνει την  ψηφιακή αναβάθμιση και αποτελεί μία καινοτόμα πρόταση για το Δήμο, όπου ο πολίτης θα έχει άμεση ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα, δράσεις, προσφορά εργασίας και άλλα

Γι αυτό καλώ τον κόσμο να αναζητήσει το πρόγραμμα μας και να εμπιστευτεί την ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Παραπολιτικά”