Τε. Μάι 8th, 2024

Φαβορί στην Δυτική Ελλάδα ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Ο νυν περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, με την υποστήριξη της Ν.Δ, διεκδικεί την εκλογή του από τον πρώτο γύρο.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες του κ.Φαρμάκη είναι η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου, που αποτελεί εφιάλτη για τους διερχόμενους οδηγούς και κατέχει θλιβερό ρεκόρ στα θανατηφόρα ατυχήματα, καθώς και το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αιτωλοακαρνανία. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Σπύρος Σκιαδαρέσης, ξεκίνησε αργά και προσπαθεί να καλύψει στις 35 μέρες που απομένουν το «χαμένο έδαφος», αλλά χωρίς επιτυχία. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το ΠΑΣΟΚ διατηρεί αξιόλογες δυνάμεις και είχε σημαντική αύξηση των ποσοστών του στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τον Κώστα Καρπέτα, πρώην αντιπεριφερειάρχη του Απόστολου Κατσιφάρα, που στηρίχθηκε το 2019 από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με ψηφοδέλτιο που αποτελείται από κομματικούς υποψήφιους της Κουμουνδούρου, και με ελάχιστες συμμετοχές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο θεωρείται απίθανο, από έμπειρους αυτοδιοικητικούς, το ψηφοδέλτιο του κ.Καρπέτα να συγκεντρώσει το κομματικό ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αφού ο πολιτικός χώρος φυλλορροεί ήδη, προς τον Νεκτάριο Φαρμάκη (Ν.Δ), τον Σωτήρη Παρίση(ΚΚΕ) και τον Βασίλη Χατζηλάμπρου (Ανταρσία).
Περικλής Καπετανόπουλος