Τρ. Απρ 30th, 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Δάφνη-Υμηττός – Επτά υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο

Η Δάφνη και ο Υμηττός αποτελούν από το 2010 τον ενιαίο Δήμο Δάφνης-Υμηττού με πληθυσμό 35.000 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, θα δώσουν την μάχη επτά συνδυασμοί, διεκδικώντας την διοίκηση του Δήμου.

Στην κεντροδεξιά παράταξη που έχει αναφορά στην Ν.Δ οι υποψήφιοι είναι δυο, χωρίς μέχρι στιγμής, να υπάρξει ελπίδα για κοινή κάθοδο. Ο σημερινός δήμαρχος Τάσος Μπινίσκος, διαδέχθηκε τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος μέχρι το 2019, ήταν δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού. Απέναντι στον Τάσο Μπινίσκο κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος του Νίκος Τσιλίφης, επίσης παλιός συνεργάτης του Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Την ίδια εικόνα διάσπασης παρουσιάζει και ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Χριστινάκη Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης-Υμηττού, θα είναι υποψήφια δήμαρχος, όπως και το 2019 με την Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Κίνηση», αλλά την προτίμηση των εκλογέων του ιδίου πολιτικού χώρου θα διεκδικήσει και η Σοφία Λύκου η οποία προέρχεται και αυτή από τον χώρο της Αριστεράς. Η κα Λύκου είχε κατέβει υποψήφια δήμαρχος και το 2002 και είχε συγκεντρώσει ποσοστό 14%.

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακόμα πιο μπερδεμένα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Γιαννακούρας που υποστήριξαν με θέρμη οι τοπικές του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 2019, τώρα θα είναι υποψήφιος με τον προερχόμενο από την Ν.Δ Νίκο Τσιλίφη.

Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ όμως, προέρχεται και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Δαουλάρης, συνεργάτης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γερουλάνου, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, έστω και διακριτικά, η στήριξη του από τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) θα έχει νέο υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος θα αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα επικεφαλής της παράταξης Ναυσικά Τόλια-Κηπουρού. Από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα είναι και πάλι υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΜΑΡΙΔΑ» ο Γιώργος Μητροβγένης.

Περικλής Καπετανόπουλος