Τρ. Απρ 30th, 2024

Κρίστη Αγαπητού στο e-ota.gr: Τα προβλήματα του Χαλανδρίου δεν έχουν χρώμα – Χρειάζεται όραμα, σχέδιο και ικανή ομάδα

Στον Αργυρή Γιαννόπουλο

Στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές η υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου Κρίστη Αγαπητού μιλά στο e-ota.gr για τις προσεχείς κάλπες, τα προβλήματα των συμπολιτών της, αλλά και το όραμά της για τον δήμο Χαλανδρίου.

Κυρία Αγαπητού, είστε υποψήφια Δήμαρχος Χαλανδρίου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ως επικεφαλής του συνδυασμού «Αγαπάμε το Χαλάνδρι».Τι είναι για εσάς το Χαλάνδρι;

Είναι το σπίτι μου. Ο τόπος που μεγάλωσα και που επέλεξα να ζω με τον σύζυγο και τα παιδιά μας. Eίναι ο τόπος που θα ήθελα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Είναι η ζωή και η καθημερινότητά μου. Η καθημερινότητα που θέλουμε να βελτιώσουμε προς όφελος κάθε δημότη.

Εμείς, που έχουμε μεγαλώσει στο Χαλάνδρι, συχνά αστειευόμαστε ότι ζούμε σε χωριό… γιατί αν και ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστείων, είναι μια  πόλη μέσα στην πόλη. Έχουμε κέντρο, γειτονιές, συνοικίες, σχέσεις μεταξύ μας. Έχουμε επισκέπτες, αλλά και νέους κατοίκους που ελπίζουμε να τους μυήσουμε, να τους κάνουμε να αγαπήσουν την πόλη τους, όχι το σπίτι τους, την πόλη τους.

Την ταυτότητα αυτή και την αγάπη για την πόλη μας, τη γειτονιά μας οφείλουμε να την ενθαρρύνουμε, να τη φροντίσουμε και να την ενδυναμώσουμε…

Τι δεν κάνει σωστά η παρούσα Δημοτική Αρχή;

Η σημερινή διοίκηση, ελλείψει σχεδίου και οράματος,έχει αναλωθεί σε μια απλή– αν και με αδυναμίες- διαχείριση της καθημερινότητας, με ιδεοληπτικέςπρακτικές που συχνά δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα των δημοτών.

Εάν η απλή διαχείριση ήταν ζητούμενο 10 χρόνια πριν, εν μέσω οικονομικής κρίσης και τεκτονικών αλλαγών στηναυτοδιοίκηση, σήμερα σημαίνει ότι έχουμε μείνει πίσω από έναν κόσμο που αλλάζει και προχωράει μπροστά.

Αν σας ζητούσαμε να σταχυολογήσετε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Χαλάνδρι, ποια θα ήταν αυτά;    

Πρώτον, η εύρεση μιας θέσης στάθμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές, αποτελεί καθημερινή περιπέτεια. Δεύτερον, η πόλη παραμένει χωρίς οργανωμένο δίκτυο πεζοδρομίων ώστε να περπατούν με ασφάλεια η μητέρα με το παιδί της, οι γονείς μας, οι μαθητές και οι πολίτες με κινητικά προβλήματα.

Τρίτον, το κυκλοφοριακό πρόβλημα γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερο και -τέταρτον- το οδικό δίκτυο παραμένεικακοσυντηρημένο και προβληματικό. Τέλος, η καθαριότητα στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους είναι ελλειμματική.

Ε, αυτή η εικόνα πρέπει, επιτέλους, να αλλάξει!

Πώς θα αλλάξει; Ξέρετε ότι μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν.

Έχετε δίκιο. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μια ικανή ομάδα και οι προσβάσεις εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Και βεβαίως, ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε ένα 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, διαδικασίες διαβούλευσης και έναν «σχεδιασμό καθημερινότητας». Για περισσότερες θέσεις στάθμευσης, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων,συντήρηση οδικού δικτύου και κατασκευή πεζοδρομίων. Με ψηφιοποίηση υπηρεσιών, περιορισμό του ενεργειακού αποτυπώματος και πολιτικές για την οικογένεια, τους νέους, τους ευάλωτους συμπολίτες μας και -φυσικά- τα αδέσποτα ζώα.

Επιτρέψτε μου να κλείσουμε με κάτι που συζητείται. Σας στηρίζει η Νέα Δημοκρατία;

Στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή δεν έκρυψα ποτέ την ιδεολογική μου ταυτότητα. Είμαι μέλος αυτής τηςπαράταξης και δε σας κρύβω ότι λαμβάνω ισχυρά μηνύματα για τη θετική στάση της ΝΔ απέναντι στην υποψηφιότητά μας.

Ξεκαθαρίζω όμως ότι τα προβλήματα του Δήμου δεν έχουν χρώμα. Χρειάζεται όραμα, σχέδιο και μια ομάδαικανή να τα επιλύσει. Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από υποψηφίους με κοινές αξίες, διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, που μας ενώνει το πάθος να πάμε το Χαλάνδρι μπροστά, σχεδιάζοντας μια πόλη σύγχρονη, φιλική καιανθρώπινη.