Έφτασε η στιγμή της δημοπράτησης για το μεγάλο έργο της ανάπλασης και ανάδειξης του Κέντρου της πόλης, με καταληκτική ημερομηνία των προσφορών να ορίζεται η Πέμπτη 3 Αυγούστου.
Πρόκειται για μια πλήρη αστική παρέμβαση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με προϋπολογισμό 9,4 εκ. ευρώ και με χρηματοδότηση που πέτυχε η Δημοτική Αρχή από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Με την έναρξη της εργολαβίας, θα γίνουν μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο του Κέντρου.
Αυτές αφορούν:
1. Αντικατάσταση του πεζοδρομημένων οδών με πλακόστρωση στο Εμπορικό Κέντρο. Η νέα πλακόστρωση δεν θα αφορά μόνο την οδό Σκουφά αλλά όλο το υπόλοιπο πεζοδρομημένο κέντρο.
2. Κατασκευή σιντριβανιών σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να είναι έντονο το υγρό στοιχείο και να «υπενθυμίζει» την γειτνίαση της πόλης με τον Άραχθο ποταμό.
3. Νέες φυτεύσεις πρασίνου και κάδοι απορριμμάτων, για να ενισχυθεί η καθαριότητα και η περιβαλλοντική εικόνα της πόλης.
4. Παγκάκια, έργα τέχνης και αστικός εξοπλισμός, για να αναβαθμιστεί η αισθητική του κέντρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί τμηματικά χωρίς να διαταράσσεται η εμπορική κίνηση και η δραστηριότητα των καταστημάτων αλλά και των πεζών.
Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.arta.gr στην κατηγορία Επικαιρότητα – Προκηρύξεις.
Μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση καταγράφηκε στο Βελιγράδι, όπου ο δήμαρχος…
Πλήρης αποκατάσταση χωρίς επιβάρυνση των ενοίκων.
Μια ημέρα αφιερωμένη στην ανακύκλωση, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και το παιχνίδι.
Με το έργο αυτό, αντιμετωπίζονται χρόνιες αδυναμίες του αποχετευτικού δικτύου.
Στην Κάρπαθο αποστολή της Δανέζικης Århus Charter για εξοικείωση με το νησί που θα συνδεθεί…
Συντήρηση και νέα διαγράμμιση του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο, αποκατάσταση της αποστράγγισης και άμεση παρέμβαση…