Πε. Απρ 25th, 2024

OTAAWARDS 2023: Έρχονται τον Ιούλιο τα πρώτα βραβεία αποκλειστικά για την Αυτοδιοίκηση

Ο νέος θεσμός έχει τη στήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ),της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Π.Ε.Δ. Αττικής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θεσμοθετούνται βραβεία αποκλειστικά για την Αυτοδιοίκηση. Tα OTAAWARDS 2023,διοργανώνονται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).Στόχος είναι να αναδειχθούν δράσεις και καλές πρακτικές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την καινοτομία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Τα OTA AWARDS 2023, έρχονται τον Ιούλιο και απευθύνονται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, επιβραβεύοντας έργα και προγράμματα που υλοποιήθηκαν από φορείς της Αυτοδιοίκησης στο σύνολο της τετραετίας2019-2023, για την προαγωγή της Κοινωνικής, Πολιτιστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης των Δήμων και των Περιφερειών στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά και μόνο Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα αξιολογηθούν από μια ξεχωριστή ομάδα εκπροσώπων του Ακαδημαϊκού, του Δημόσιου αλλά και του Επιχειρηματικού τομέα της Ελλάδας, με εμπειρία και γνώση του αντικειμένου των υποψηφιοτήτων που καλούνται να κρίνουν.

Στόχος των βραβείων

Στόχος είναι να αναδειχθεί το ανθρώπινο πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, που διαχρονικά σε στιγμές κρίσεις για τη χώρα, συμβάλει ουσιαστικά στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και στην προστασία των ευάλωτων ομάδων. Παράλληλα πρωτοπορεί σε δράσεις με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, «δείχνοντας» το δρόμο στη σημερινή εποχή όπου η κλιματική κρίση, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση.

Τα βραβεία χωρίζονται σε δύο Πυλώνες, «Ανθρώπινοι Δήμοι & Περιφέρειες” ο πρώτος και “Βιώσιμοι Δήμοι & Περιφέρειες” ο δεύτερος, ενώ θα υπάρχει και μία ειδική κατηγορία βραβείων τα οποία θα απονεμηθούν στον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο της Ελλάδας, που ξεχώρισαν για το έργο τους. Δύο μεγάλα βραβεία θα απονεμηθούν στην Περιφέρεια και το Δήμο που θα λάβει τα περισσότερα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες.

Πρόεδρος της Επιτροπής αξιολόγησης είναι η  Αλεξάνδρα Ρογκάκου, Διοικήτρια Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να εκπροσωπούν τον Ακαδημαϊκό, τον Πολιτικό αλλά και τον Επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας.

Επισημαίνεται πως η κατάθεση των υποψηφιοτήτων έχει ήδη ξεκινήσει από τον Ιανουάριο 2023 και θα λήξει στα τέλη Απριλίου. Τα βραβεία θα απονεμηθούν τον ερχόμενο Ιούλιο.

Τα OTA AWARDS 2023, έρχονται για να μείνουν και να μετατραπούν σ΄ένα θεσμό-γιορτή για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής και τα βήματα που απαιτούνται για την συμμετοχή των ΟΤΑ στη σελίδα: https://www.otaawards.gr/