slider

Ζέρβας – Κωνσταντάτος: Σύσκεψη για τη δημιουργία συνδέσμου προστασίας του Σέιχ Σου στα πρότυπα του ΣΠΑΥ

Τα οφέλη από τη δημιουργία ενός διαδημοτικού συνδέσμου προστασίας του Σέιχ Σου, στα πρότυπα του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), παρουσιάστηκαν σήμερα (15/2) στο πλαίσιο σύσκεψης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Προέδρου του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτου.

«Δώδεκα δήμοι στην Αττική έχουν συστήσει έναν σύνδεσμο, που διαχειρίζεται τον αντίστοιχο πνεύμονα με το δικό μας Σέιχ Σου. Τις καλές πρακτικές και τα εργαλεία που υπάρχουν από τη δημιουργία του συνδέσμου θα πρέπει να τα μεταφέρουμε, για να προχωρήσουμε γρήγορα και εδώ. Όσο δεν υπάρχει διαχειριστική επάρκεια, θα βλέπουμε τα τρένα των χρηματοδοτήσεων να περνούν», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το παράδειγμα του ΣΠΑΥ και τις δυνατότητες που διανοίγονται μέσα από τη λειτουργία ενός συνδέσμου παρουσίασε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. «Ως Διοίκηση του ΣΠΑΥ θέσαμε πέντε άξονες: τη θωράκιση του Υμηττού, την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς, τον εθελοντισμό, τη φιλοδασική συνείδηση και τον Smart Υμηττό», εξήγησε ο κ. Κωνσταντάτος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει συνεργασία, ώστε να γίνει πράξη και το Smart Σέιχ Σου. Μιλώντας για το έργο του ΣΠΑΥ, ο κ. Κωνσταντάτος έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο φιλοδασικό σύστημα.

«Στην προσπάθεια για την προστασία του περιαστικού δάσους δεν περισσεύει κανείς. Έχουμε με όλους τους φορείς αγαστή συνεργασία», σημείωσε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Δήμων που έχουν στα όριά τους εκτάσεις του Σέιχ Σου, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Τελευταία άρθρα

Περιφέρεια Αττικής – Ιλισσός: Στην τελική ευθεία το αντιπλημμυρικό έργο σε Καλλιθέα – Μοσχάτο

Στην προχωρημένη φάση υλοποίησης εισέρχεται το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στον Ιλισσό, που αφορά τις περιοχές…

5 ώρες ago

Αγρίνιο: Τιμή στους 120 εκτελεσθέντες της Μεγάλης Παρασκευής 1944

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τιμήθηκε στο Αγρίνιο η μνήμη των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν…

5 ώρες ago

Αγία Βαρβάρα: Πρότυπο πανελλαδικά το μοντέλο Πειραματικών Σχολείων

Σε κλίμα διαφάνειας και με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών και εκπαιδευτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στην Αγία…

5 ώρες ago

Καλαμαριά: Μηνύσεις για παράνομη απόρριψη μπαζών στον Φοίνικα – Εντατικοί έλεγχοι και «μηδενική ανοχή»

Σε άμεσες νομικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς κατά δύο ατόμων που εντοπίστηκαν να απορρίπτουν…

5 ώρες ago

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Πρωτοπορία με esports αρένα και δυναμική είσοδο στη νέα ψηφιακή εποχή

Σαφές μήνυμα στήριξης στη νέα γενιά και στις σύγχρονες μορφές αθλητισμού και τεχνολογίας στέλνει ο…

5 ώρες ago

Σύγκρουση για τον τουρισμό στην Αθήνα: Αντιπαράθεση Κεφαλογιάννη – Δούκα

Σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η συζήτηση για τις επιπτώσεις του τουρισμού στην Αθήνα, με φόντο…

6 ώρες ago