Κυ. Απρ 14th, 2024

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Εγκαινιάστηκε ο νέος Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας

Ένας ακόμα Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια τέθηκε σε λειτουργία μέσα από τη στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλη, με την Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, Π. Σακκά, του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και στελεχών των εμπλεκόμενων φορέων. Πρόκειται για τον νέο Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. Ο νέος σταθμός ο οποίος εγκαινιάστηκε από τον κ. Πατούλη, λειτουργεί με τη συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στο ΚΑΠΗ Ραφήνας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού δήλωσε:

«Το ΕΔΔΥΠΠΥ από την ίδρυσή του, το 2005, έχει ως βασικό του σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Μέσα από πλήθος δράσεων αποδεικνύουμε έμπρακτα πως βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των δημοτών των Δήμων- μελών μας. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής προσφέρουμε, μέσα από τις αντίστοιχες εκπαιδεύσεις στο κατάλληλο προσωπικό, στήριξη σε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, αλλά και στο οικείο περιβάλλον τους. Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2021 έχει τεθεί σε λειτουργία και η Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια 1102. Η γραμμή έχει δημιουργηθεί από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ. Σημαντικό μέρος του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά του. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 90 Δήμοι- μέλη μας έχουν δημιουργήσει Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την Άνοια σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από το Δίκτυο, μπορούν όλοι οι Δήμοι- μέλη να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και να έχουν το δικό τους Συμβουλευτικό Σταθμό, ώστε όλοι οι δημότες που είναι ασθενείς με άνοια ή οι φροντιστές τους, να μπορούν να απευθυνθούν και να λάβουν τις κατάλληλες συμβουλές και στήριξη από το προσωπικό και τον εξειδικευμένο ιατρό».