Πα. Μαρ 29th, 2024

Δημοσκόπηση GPO στον Πειραιά: Ικανοποίηση για το έργο του Γιάννη Μώραλη – Προβάδισμα της ΝΔ με 14,4 μονάδες

Ικανοποίηση δηλώνει η πλειοψηφία των πολιτών του Πειραιά για τη δηµοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη, όπως καταγράφει το αυτοδιοικητικό βαρόµετρο της GPO.

Συγκεκριµένα, το 61,2% των ερωτηθέντων δηλώνει «πολύ» και «αρκετά ικανοποιηµένο» από το έργο του σηµερινού δηµάρχου, εν αντιθέσει µε το 38,1%, που απαντά «λίγο» και «καθόλου» στο ίδιο ερώτηµα. Ο δήµαρχος απολαµβάνει υψηλά ποσοστά δηµοφιλίας στο µεγάλο λιµάνι, όπως φανερώνουν τα ευρήµατα της µέτρησης, δεδοµένου ότι το 50,8% των δηµοτών απαντά πως είναι «πολύ» ή «αρκετά πιθανό» να ψηφίσει τον Γιάννη Μώραλη στις επόµενες δηµοτικές εκλογές. Αναφορικά µε τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι Πειραιώτες στην καθηµερινότητά τους, η ακρίβεια και ο πληθωρισµός αποτελούν την υπ’ αριθµόν 1 ανησυχία τους, ενώ το κυκλοφοριακό ζήτηµα και το πάρκινγκ φαίνεται ότι τους προβληµατίζουν ιδιαιτέρως.

Το θέµα της καθαριότητας βρίσκεται επίσης ψηλά στην ατζέντα και ακολουθούν το αυξηµένο κόστος ενέργειας, οι συγκοινωνίες και τα ζητήµατα ασφάλειας και αστυνόµευσης. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συσχετισµοί των πολιτικών δυνάµεων στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς και Νήσων, όπως αυτοί εµφανίζονται στην έρευνα, µε το κυβερνών κόµµα να καταγράφει συντριπτικό προβάδισµα, της τάξεως των 14,4 ποσοστιαίων µονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριµένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.∆. προηγείται µε ποσοστό 37,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί µε 23,1% και τρίτο είναι το ΚΙΝ. ΑΛ. µε 6,2%. Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 5,7%, η Ελληνική Λύση 3,1% και το ΜέΡΑ25 3,2%, ενώ στο 1,2% βρίσκεται το κόµµα του Κασιδιάρη, Ελληνες για την Πατρίδα.

Ακόµη µεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά δηµοτικότητας των «γαλάζιων» πολιτικών προσώπων, µε τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Κατσαφάδο, να βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στις προτιµήσεις των ψηφοφόρων της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Οπως προκύπτει από τη µέτρηση, το 46% των ψηφοφόρων της Ν.∆. απαντούν ότι θα ψήφιζαν τον Πειραιώτη υφυπουργό και βουλευτή αν την ερχόµενη Κυριακή είχαµε βουλευτικές εκλογές, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η υφυπουργός Εργασίας, ∆όµνα Μιχαηλίδου -η οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στην εν λόγω περιφέρεια- µε ποσοστό 27,3%. Τρίτη στην κατάταξη είναι η βουλευτής της Ν.∆. Νόνη ∆ούνια (26,6%) και ακολουθεί ο δηµοτικός σύµβουλος Νίκος Βλαχάκος (23,6%). Στις επόµενες θέσεις βρίσκονται κατά σειρά προτίµησης οι βουλευτές της Ν.∆. Γιάννης Μελάς (19,3%), Νίκος Μανωλάκος (15,2%) και Χριστόφορος Μπουτσικάκης (13,1%). Η αποδοχή του Κ. Κατσαφάδου από τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους της Α’ Πειραιώς είναι ακόµη πιο έντονη στο ερώτηµα «Ποια είναι η άποψή σας για τα παρακάτω πρόσωπα;», όπου ο υφυπουργός καταγράφει 79,5% των θετικών αξιολογήσεων.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά το Σάββατο 10/12