Σα. Απρ 20th, 2024

Δήμος Πειραιά: Παρουσιάστηκε η “Ψηφιακή Στρατηγική” 2018 – 2024 (vid)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της “Ψηφιακής Στρατηγικής” 2018 -2024 του Δήμου Πειραιά  στο μικρό Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον Αντιδήμαρχο Πληροφορικής Ανδρέα Βεντούρη και τον . Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης, ενώ παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μελάς και Σταυρούλα Αντωνάκου.

Η Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου Περιαιά για την περίοδο 2018-2024, εγκρίθηκε από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία σχεδιάστηκε για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος που έχει εγκριθεί στην πόλη του Πειραιά, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.

Η υλοποίηση της Ψηφιακής Στρατηγικής θα ξεκινήσει άμεσα και με την ολοκλήρωσή της ο Πειραιάς θα είναι μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένα Κέντρο Συντονισμού και Διαχείρισης, όπως συμβαίνει σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, στο οποίο θα υποδέχεται ο Δήμος όλα αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, θα αναλύονται και τελικά θα υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνονται αποφάσεις, βασισμένες σε πραγματικά δεδομένα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά θέματα άμεσα και αποτελεσματικά, όπως:

ο φωτισμός
η στάθμευση
η διαχείριση απορριμμάτων
η κυκλοφοριακή συμφόρηση
η ποιότητα του αέρα
τα επίπεδα θορύβου
η διαρροή υδάτων
η κατανάλωση ενέργειας κλπ.

Ταυτόχρονα προβλέπεται:

-Η δημιουργία Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (που θα βοηθήσει νέους επιχειρηματίες να υλοποιούν τις ιδέες τους στον τομέα κυρίως της γαλάζιας οικονομίας και όχι μόνο),
-Η σύσταση και λειτουργία Destination Management Organization της πόλης

-Η ψηφιοποίηση αρχείων πολιτιστικής κληρονομιάς,
–  Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου κ.α.