Πα. Απρ 26th, 2024

«Πράσινη» διάσπαση στον δήμο Τρίπολης

Μία επανάληψη της αναμέτρησης του 2014 διαφαίνεται στον ορίζοντα για τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου στον δήμο Τρίπολης.
Τα πρόσωπα που δείχνουν να φτάνουν στην κάλπη θα είναι τα ίδια, ενώ η μοναδική αλλαγή ενδέχεται να είναι δύο –το πολύ- προσθήκες. Στο πεδίο που διαφαίνεται αλλαγή, είναι ο συσχετισμός δυνάμεων. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Παυλής θα είναι εκ νέου υποψήφιος, έχοντας και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από την τακτική της Κουμουνδούρου να «καλοβλέπει» υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ, Παυλής και Σκουρλέτης διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.
Τον Δ. Παυλή ίσως αποδυναμώσει μία πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Βόσνου, επίσης προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συσπειρώνει όσους δυσανασχετούν με την στήριξη της Κουμουνδούρου στο πρόσωπο του νυν δημάρχου. Οι φήμες για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Βόσνου στον δήμο Τρίπολης φαίνεται να ενισχύονται μετά την πρόσφατη διαγραφή του από την παράταξη του Δημήτρη Παυλή. 
Από την άλλη ο «γαλάζιος» Γιάννης Σμυρνιώτης εμφανίζεται να επιτυγχάνει τη μέγιστη συσπείρωση από τη στιγμή που δεν έχει άλλον διεκδικητή από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.
O Κώστας Τζιούμης και o Νίκος Τσιαμούλος, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με δικούς τους συνδυασμούς, στοχεύοντας στις συμφωνίες του β’ γύρου. Το όνομα που ακούστηκε στην αρκαδική πόλη ως φήμη ήταν εκείνο του αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα, με μία πιθανή υποψηφιότητα να έχει σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη, αλλά να θεωρείται από τους περισσότερους οριακά απίθανή.
Υποψήφια αναμένεται να είναι και η Αντωνία Γιαννούλη η οποία αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ που την είχε στηρίξει το 2014.