slider

Περιφέρεια Αττικής: Σημαντική μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων – Kατά μέσο όρο στο 21,4%

Υψηλά ποσοστά μείωσης της κυκλοφορίας οχημάτων, τα οποία φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο 54%, κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (6 με 7 Μαρτίου) εφαρμογής των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής και προέρχονται από 1000 αισθητήρες μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, προκύπτει ότι η κυκλοφορία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, μετά τον περιορισμό μετακίνησης στα όρια του Δήμου, συγκριτικά με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου μειώθηκε σε ποσοστό 21,4%.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση είναι:

Λ. Ποσειδώνος -54,1 %
Λ. Βουλιαγμένης -32,6%
Λ. Συγγρού -31,4%
Λ. Κηφισίας –26,5%
Λ. Μεσογείων -25,4%
Λ. Κηφισού -21,5%
Με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα και την ενημέρωση που είχε από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι οι πολίτες προχώρησαν στην πιστή τήρηση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων κατά τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας. Είμαι βέβαιος ότι η υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, κάτι το οποίο καταγράφεται και από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων. Τα στοιχεία που συλλέγει η Περιφέρεια Αττικής και αφορούν στα κυκλοφοριακά δεδομένα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για εμάς και όλους τους αρμόδιους φορείς με στόχο την λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων περιορισμού της πανδημίας».

Share

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

9 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

10 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

10 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

10 ώρες ago