slider

Περιφέρεια Αττικής: Σημαντική μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων – Kατά μέσο όρο στο 21,4%

Υψηλά ποσοστά μείωσης της κυκλοφορίας οχημάτων, τα οποία φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο 54%, κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (6 με 7 Μαρτίου) εφαρμογής των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής και προέρχονται από 1000 αισθητήρες μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, προκύπτει ότι η κυκλοφορία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, μετά τον περιορισμό μετακίνησης στα όρια του Δήμου, συγκριτικά με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου μειώθηκε σε ποσοστό 21,4%.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση είναι:

Λ. Ποσειδώνος -54,1 %
Λ. Βουλιαγμένης -32,6%
Λ. Συγγρού -31,4%
Λ. Κηφισίας –26,5%
Λ. Μεσογείων -25,4%
Λ. Κηφισού -21,5%
Με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα και την ενημέρωση που είχε από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι οι πολίτες προχώρησαν στην πιστή τήρηση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων κατά τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας. Είμαι βέβαιος ότι η υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, κάτι το οποίο καταγράφεται και από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων. Τα στοιχεία που συλλέγει η Περιφέρεια Αττικής και αφορούν στα κυκλοφοριακά δεδομένα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για εμάς και όλους τους αρμόδιους φορείς με στόχο την λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων περιορισμού της πανδημίας».

Share

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

6 ώρες ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

6 ώρες ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

6 ώρες ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

7 ώρες ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

7 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

7 ώρες ago