Πε. Απρ 18th, 2024

Το 54% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει θετικά τον Τζιτζικώστα – Τι λένε οι Μακεδόνες για το πολιτικό μέλλον του περιφερειάρχη

Απόλυτος κυριάρχος είναι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Palmos Analysis, το έργο και οι δράσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αξιολογείται θετικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα «τι εικόνα έχετε για τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας», το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «θετική ή μάλλον θετική» γνώμη, με την αρνητική ή μάλλον αρνητική να κυμαίνεται στο 21,9%. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι θετικά αξιολογούν τον Απόστολο Τζιτζικώστα περίπου ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα το 54%.

Την ίδια στιγμή, το 46% των πολιτών απαντά ότι είναι ικανοποιημένοι από το έργο που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μόλις το 10% τον θέλει να μεταπηδά στην κεντρική πολιτική σκηνή ως βουλευτής, ενώ το 7% τάσσεται υπέρ της αξιοποίησής του σε κυβερνητικό επίπεδο. Πάντως, το 43% των ερωτηθέντων «ψηφίζει» να συνεχίσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως περιφερειάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 33,2% της προτίμησης του εκλογικού σώματος στην Κεντρική Μακεδονία, διατηρώντας σχεδόν διπλάσιο ποσοστό έναντι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που λαμβάνει το 17,6%, ενώ τρίτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση, λαμβάνοντας ποσοστό 8,7%.