Με «βαριά» ατζέντα στο υπουργείο Εσωτερικών ο Κωνσταντίνος Κουκάς

Επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο δήμαρχος Μυκόνου συνάντησε τον υπουργό Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή Στέλιο Πέτσα, αντίστοιχα, για θέματα του δήμου Μυκόνου αλλά και γενικότερα για ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί δήμοι.

Ειδικότερα, ο Κώνσταντίνος Κουκάς και η ηγεσία του ΥΠΕΣ συζήτησαν για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομών στο νησί της Μυκόνου με επίκεντρο τα έργα ύδευσης και αποχέτευσης, αλλά και τις ανάγκες ενίσχυσης του δήμου με προσωπικό κυρίως μηχανικών.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς ενημέρωσε επίσης την ηγεσία του υπουργείου για την άμεση αποστολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για έγκριση της δωρεάς της Δημοτικής Στέγης Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης.

Επιπλέον, ο δήμαρχος παρουσίασε στους κκ Βορίδη και Πέτσα τις ενέργειες της δημοτικής αρχής Μυκόνου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όπως τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων αλλά και για το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κοροναϊού.

«Η ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την ανάπτυξη και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου μετά τις συναντήσεις.