Πε. Μαρ 28th, 2024

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη – Στα μαχαίρια «γαλάζιος» δήμαρχος και βουλευτής

Δύο ξένοι στην ίδια περιφέρεια μαθαίνουμε πως είναι «γαλάζιος» δήμαρχος πρωτεύουσας νομού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Κατά την περίοδο των διπλών εκλογών – εθνικών και αυτοδιοικητικών – οι δύο κύριοι βάδιζαν αγκαζέ χάριν ομοψυχίας της παράταξης, ωστόσο η πάροδος του χρόνου τελικά έδειξε πως το χάσμα μεταξύ τους είναι αγεφύρωτο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, ο οποίος έχει ισχυρά ερείσματα σε υπουργικά γραφεία, έχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συναντήσει το μισό υπουργικό συμβούλιο για ζητήματα του δήμου του, ενώ με τον συγκεκριμένο βουλευτή έχουν δεν έχουν υπάρξει ούτε οι τυπικές ενημερωτικές συσκέψεις.

Ακόμη μάλιστα και σε περιόδους εξαιρετικής κρίσης οι δύο πολιτικοί δεν βρέθηκαν πλάι.

Και ενώ το κλίμα μεταξύ των δύο ήταν εξαρχής στραβό οι επιλογές του πρωθυπουργού στον πρόσφατο ανασχηματισμό, το αποτελείωσαν.

Μάλιστα οι έμπειροι του τοπικού γίγνεσθαι εξηγούν στο e-ota.gr πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε αυτή την άτυπη κόντρα έχει ο εν λόγω δήμαρχος, ο οποίος θυσιάζει τα πάντα στον βωμό της υπέρμετρης φιλοδοξίας του.

Από την άλλη πλευρά βέβαια και ο έμπειρος βουλευτής αντιλαμβανόμενος τις βλέψεις του αυτοδιοικητικού στελέχους αποφεύγει τα πολλά πολλά, επιδιώκοντας να παραμείνει το πρώτο βιολί της περιφέρειας.

Με ενδιαφέρον αναμένουν, όσοι παρακολουθούν το θέμα, την παρέμβαση του περιφερειάρχη ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση, φανερά τουλάχιστον, αλλά αναμένεται στην πορεία να τοποθετηθεί.