Πα. Απρ 19th, 2024

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 10 φωτογραφικά κλικ από την εβδομάδα που πέρασε

Η ασθένεια του περιφερειάρχη Αττικής αποτέλεσε το αυτοδιοικητικό γεγονός της εβδομάδας.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Πατούλης η μετάδοση του ιού μεταδόθηκε μετά από συνάντησή του με δήμαρχο θετικό στον κοροναϊό.

Ο Γιώργος Πατούλης παραμένει ασυμπτωματικός σε κατ’ οίκον περιορισμό, από όπου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη, εμφανώς καταβεβλημένος από τη νόσο.

Παρέμβαση για το γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα σε τοίχο του 3ου Δημοτικού σχολείου στην Καλαμαριάς, το οποίο έχει διχάσει την τοπική κοινότητα, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης τονίζοντας ότι πρέπει να μην σβηστεί.

«Η άποψή μου είναι ότι το γκράφιτι πρέπει να μείνει. Είναι αριστούργημα. Πολλοί μπορούν να διαφωνούν για την προσωπική του ζωή όπως και εγώ, αλλά το γκράφιτι είναι ένα έργο τέχνης που το βλέπουμε και θυμόμαστε τα καλά του Μαραντόνα», τόνισε ο δήμαρχος.

Ιδιαίτερα απασχόλησε η ανάρτηση του αντιδημάρχου Αθηναίων Νικολάου Μακρόπουλου σχετικά με την νοσταλγία του για μια βόλτα με την Άστον Μάρτιν του στο αγαπημένο του Μπάντεν Μπάντεν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την ανάρτηση ατυχή και άστοχη, ενώ η περιβόητη ανάρτηση απέσπασε κι ένα ειρωνικό σχόλιο από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο.

«Εκ παραδρομής, μια προσωπική ανάρτηση προς τους φίλους μου δημοσιεύτηκε στο πολιτικό και όχι στο προσωπικό μου προφίλ. Μόλις αντιλήφθηκα ότι δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό που αφορά την πολιτική μου παρουσία, αμέσως -το τονίζω, αμέσως- το απέσυρα», αναφέρει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων.

Ένα από τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας της εβδομάδας ήταν ο θάνατος του πρώην Γάλλου Προέδρου Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν.

Τον Μεγάλο Φιλέλληνα αποχαιρέτησε με μια κοινή τους φωτογραφία η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Το στιγμιότυπο προέρχεται από το μακρινό 1991 όταν στην πρώτη συνάντηση που έγινε στην Βουδαπέστη μεταξύ ευρωπαίων από την δυτική και ανατολική Ευρώπη, μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Θυμίζει κάτι από Μεγάλο Περίπατο – με θετικά στοιχεία-  ο ποδηλατόδρομος ο οποίος πρόσφατα παραδόθηκε στην Πύλης της Θεσσαλίας.

Πρόκειται για έναν ένα σύγχρονο και λειτουργικό ποδηλατόδρομος που βρίσκεται παράλληλα με τη νέα ε.ο. Τρικάλων-Πύλης και φέρει φαρδιά – πλατιά τις υπογραφές Αγοραστού – Μιχαλάκη.

Θλίψη σκόρπισε στις Σέρρες η είδηση ότι η πρώην αντιδήμαρχος της πόλης Τάνια Βέρρου έχασε την μάχη με τον κοροναϊό.

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης αποχαιρέτησε εκ μέρους της δημοτικής αρχής και της παράταξής του  «Συμμαχία Σερραίων» την πρώην αντιδήμαρχο.

Στα ευχάριστα νέα οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες ετοιμάζονται πυρετωδώς για τα Χριστούγεννα και λόγω της πανδημίας δίνουν έμφαση στον στολισμό των πόλεων τους.

Ωστόσο οι αυτοδιοικητικοί ξεκίνησαν από τα σπίτια τους με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου να στολίζει από νωρίς το εξωτερικό της οικίας του στα Τρίκαλα και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη να στολίζει το δέντρο του σπιτιού του μαζί με τα παιδιά του.

Σαν το σπίτι του αισθάνεται τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης και κρέμασε ο ίδιος τα στολίδια στο χριστουγεννιάτικο έλατο στο κτίριο της Ιεράς Οδού.

Την πιο μεγάλη πρωτοτυπία έκανε ο δήμος Νέας Σμύρνης, που στόλισε δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά. Παλιές ομπρέλες, ρόδες και cd χρησιμοποιήθηκαν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.