Trending

Η Αυτοδιοίκηση σε «καραντίνα» – Δήμαρχοι και περιφερειάρχες που νόσησαν από τον κοροναϊό

Η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, έφεραν νέα δραστικά μέτρα περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού με αποτέλεσμα την επιβολή πανεθνικού lockdown.

Από τη μεγάλη διασπορά του κοροναϊού δεν «γλίτωσαν» οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – προερχόμενοι κυρίως από τις κόκκινες περιοχές- οι οποίοι είτε νόσησαν από τον νέο ιό είτε ερχόμενοι σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τέθηκαν σε καραντίνα.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου μετά από έλεγχο, διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Ο δήμαρχος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και μέχρι στιγμής δεν έχει συμπτώματα, ενώ θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Θετικός στον ιό διαγνώστηκε επίσης εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε σε συσκέψεις χωρίς να κάνει χρήση μάσκας προστασίας.

Προ ημερών ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό με αποτέλεσμα στελέχη της περιφερειακής διοίκησης να τεθούν σε καραντίνα, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στη λίστα με τους αυτοδιοικητικούς που χτυπήθηκαν από τον ιό είναι επίσης ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης κατόπιν επαφής του με καταγεγραμμένο κρούσμα. Στη Ροδόπη και πάλι ακόμη ένας δήμαρχος νόσησε από την Covid19. O λόγος για τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, ο οποίος μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη είναι θετικός στον ιό.

Μετά από τρία διαγνωστικά τεστ θετικός στον κοροναϊό ήταν τελικά ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Ο ιός «χτύπησε» επίσης τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς και σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Θεοδόση Μπακογλίδη. Από τον κοροναϊό προσβλήθηκε επίσης ο πρώην δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος.

Η ανεξέλεγκτη διασπορά της νόσου στις δημόσιες υπηρεσίες είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί αυτοδιοικητικοί να έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, αλλά και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

10 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

11 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

11 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

12 ώρες ago