Πα. Ιούλ 19th, 2024

«Piraeus Art Event-Χρώματα στην πόλη»: Μαθητές ζωγράφισαν τα ΚΑΦΑΟ σε κεντρικά σημεία του Πειραιά

Μια χαρούμενη και γεμάτη χρώματα νότα έδωσαν στο κέντρο της πόλης, μαθητές Καλλιτεχνικών Τμημάτων Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά με ζωγραφικές δημιουργίες στα ΚΑΦΑΟ της πλατείας Κοραή και της Σωτήρος Διός.

Τα παιδιά με τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους μετέτρεψαν τα ΚΑΦΑΟ σε καμβάδες καλλιτεχνικής έκφρασης.
Η πρωτότυπη αυτή δράση με τίτλο: «Piraeus Art Event – Χρώματα στην Πόλη», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2020», σε συνέχεια της δημόσιας τοιχογραφίας κατά μήκος της περίφραξης του μετρό από την Urban Act.

Την οργάνωση είχε η Β’ Δημοτική Κοινότητα και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που έχουν συστήσει οι αρμόδιες Αρχές για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Συμμετείχαν μαθητές από τα 2ο και 28ο Δημοτικά Σχολεία, με τη βοήθεια των καθηγητών εικαστικών τους, Στέλλα Τσιστράκη και Σταύρο Μάλαμα.

Στη δράση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (Σ.Β.Α.Π.) κ. Νίκος Καραγεωργίου, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και η κα Ειρήνη Κάτρη από την Level Communication.

Η κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, είμαστε ευτυχείς που οι «Ημέρες Θάλασσας 2020» άφησαν το αποτύπωμά τους στην πόλη με χρώματα, αισιοδοξία και παιδικά χαμόγελα. Το «Piraeus Art Event – Χρώματα στην Πόλη», ήταν η δεύτερη από τις δράσεις αστικής αναζωογόνησης για τις Ημέρες Θάλασσας. Μετά την Urban Act και τη δημόσια τοιχογραφία στα έργα του Μετρό, παιδιά από τα τμήματα καλλιτεχνικών σχολείων του Πειραιά μετέτρεψαν τα ΚΑΦΑΟ στο κέντρο της πόλης σε καμβάδες καλλιτεχνικής έκφρασης.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους, τα μέλη και τον Πρόεδρο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρο Νανόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του, την Vitex και τον ΣΒΑΠ για την υποστήριξη της δράσης».

Ο κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:
«Είμαστε στο κέντρο του Πειραιά με μικρούς μαθητές, οι οποίοι συμβάλλουν στην ποιοτική και καλλιτεχνική αναβάθμιση της πόλης. Είναι μικροί καλλιτέχνες που προσπαθούν να αποτυπώσουν την καλλιτεχνική τους έφεση. Πρόκειται για μία ξεχωριστή δραστηριότητα, καθώς τα παιδιά συμβάλλουν για να κάνουν την πόλη τους ωραιότερη. Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές του 28ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά που συμμετέχουν. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους».

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Vitex, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (Σ.Β.Α.Π.) και της Level Communication που είχε τον συντονισμό της δράσης.