slider

Σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό παρέδωσε στο ΕΚΑΒ Ρόδου ο Γιώργος Χατζημάρκος

Ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και υγειονομικό υλικό, αξίας 35.000,00 €, παρέδωσε σήμερα το πρωί στο ΕΚΑΒ Ρόδου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Χαρούλα Γασιράνη.

Το υλικό παρέλαβαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης και ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου, Σάββας Καραταπάνης.

Πρόκειται για εξοπλισμό που το ίδιο το ΕΚΑΒ ζήτησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η οποία το εξασφάλισε και το παρέδωσε, με στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΚΑΒ και των διασωστών του.

Το υλικό που παραδόθηκε αφορά:

– 1 Μόνιτορ Απινιδωτή με δυνατότητα Εξωτερικής βηματοδότησης (με όλες τις λειτουργίες και εξαρτήματα που περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές, για την πλήρη λειτουργία του, κατάλληλο για χρήση σε αεροδιακομιδές).

– 3 Εξωτερικούς αυτόματους απινιδωτές (κατάλληλους για λειτουργία σε ακραίες συνθήκες και σε καθημερινή βάση, από επαγγελματίες διασώστες. Ο συγκεκριμένος τύπος απινιδωτή είναι ο πιο ανθεκτικός που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και χάρη στην αξιοπιστία του και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του επιλέχθηκε από τη NASA και έγινε ο πρώτος αυτόματος απινιδωτής στο διάστημα).

– 3.000 γάντια νιτριλίου

– 40 Φόρμες αδιάβροχες ολόσωμες

– 24 λίτρα Υγρό Απολυμαντικό Καθαρισμού Επιφανειών

– 12 λίτρα Αντισηπτικό χεριών

Το προσεχές διάστημα πρόκειται να γίνει η παράδοση 2 Αναπνευστήρων Ενηλίκων, οι οποίοι επίσης έχουν ζητηθεί από το ΕΚΑΒ και έχουν παραγγελθεί από την Περιφέρεια και τους αναμένει εντός των επομένων ημερών.

Η συνολική αξία των μηχανημάτων και υλικών, συμπεριλαμβανομένων και των αναπνευστήρων, ανέρχεται σε 55.000,00 €.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

“Στο ΕΚΑΒ της Ρόδου βρεθήκαμε σήμερα το πρωί για την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού και υλικών στους διασώστες που υπηρετούν σε αυτό.

Σύγχρονα monitors, απινιδωτές και υγειονομικό υλικό που μας ζητήθηκε και δεσμευθήκαμε να βρούμε και να παραδώσουμε. Εξοπλισμός που αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ, που για όλους τους νησιώτες είναι η κρίσιμη διάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι περικοπές που ως Περιφέρεια έχουμε αποφασίσει σε έργα και δράσεις, για να βρούμε την αναγκαία για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας χρηματοδότηση, πιάνει τόπο. Κάθε μέρα.

Συνεχίζουμε μπροστά με την δουλειά μας”.

Τελευταία άρθρα

Ασπρόπυργος: Σε κυκλοφορία ο νέος περιφερειακός – «Έργα, όχι λόγια» από τον Γ. Ηλία

Σε πλήρη κυκλοφορία παραδόθηκε το δυτικό και βόρειο τμήμα του περιφερειακού οδικού άξονα του Ασπροπύργου,…

5 ώρες ago

Συνάντηση Φωστηρόπουλου με τον Ειδικό Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς Νικόλαο Χρυσάκη

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και με αιχμή τη διασφάλιση της ευζωίας…

5 ώρες ago

Πτωχός από το Delphi Forum: Ψηφιακό άλμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, μιλώντας στο Delphi…

5 ώρες ago

Σπανός: Σύγχρονο το νέο λιμάνι Ιτέας με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα

Με τη συμμετοχή κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών στελεχών πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 24 Απριλίου τα εγκαίνια του…

6 ώρες ago

Συναγερμός για την αντιπυρική περίοδο: 182 φωτιές πριν την 1η Μαΐου

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έκρουσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού…

6 ώρες ago

Βλάσσης Σιώμος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «Ενεργή Μάχη» και τους καθαρισμούς οικοπέδων

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου συνεδρίασε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και…

6 ώρες ago