Πα. Μαρ 29th, 2024

«Ελλάδα 2021»: Στην Δυτική Ελλάδα η Γιάννα Αγγελοπούλου – H «αποθέωση» στον Νεκτάριο Φαρμάκη

Τα γραφεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα επισκέφθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου ενόψει των επεταιακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Την πρόεδρο της Επιτροπής υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης εγκαινιάζοντας την συνεργασία της περιφέρειας και της Επιτροπής για την διοργάνωση των εορτασμών, αλλά και την ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας σε πρωταγωνίστρια, στην ενίσχυση του μηνύματος της «Ελλάδας 2021».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν τις ιδέες και τις προτάσεις για τις επικείμενες διοργανώσεις, αποφασίζοντας να συνεχίσουν τη ν στενή συνεργασία με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα δικαιώσει όλους τους Έλληνες.

Μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής κατά τη συνάντησή με τον Νεκτάριο Φαρμάκη εξήρε την προσωπικότητα και τις πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη: «Τιμή μου νέος άνθρωπος, εκλεγμένος, με γνώσεις με πτυχία, με το ιστορικό βάρος στους ώμους του γιατί εκπροσωπεί μια περιοχή από Πελοπόννησο μέχρι Στερεά Ελλάδα. Με το δίκιο του αισθάνεται περήφανος και υπεύθυνος γιατί σε πολλά από αυτά τα σημεία ξεκίνησε να χτυπά η καρδιά της Ελληνικής Επανάστασης», ανέφερε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα ιστορικά στοιχεία που είναι μοναδικά στην περιοχή, ώστε σε συνδυασμό με το παρόν να μας βοηθήσουν να οπλιστούμε για να προετοιμάσουμε με πρωτοτυπίες το αύριο» τόνισε επίσης η κ. Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: «Κοινωνοί όλης της προσπάθειας είναι οι πολίτες, γι αυτό έχει σημασία να συνεργαζόμαστε. Οι πολίτες που θα εισπράξουν νέες δράσεις και προτάσεις που στηρίζονται στην ψηφιακή τεχνολογία, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Αυτή είναι και η πρωτοτυπία μας. Δεν διαμορφώνουμε εμείς το πρόγραμμα. Ζητάμε από την κοινωνία τις προτάσεις της. Ανταλλάσσουμε σκέψεις και ιδέες για την ενίσχυση της προσπάθειας της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», επικεντρωνόμενοι όχι μόνο στην τεράστια πνευματική περιουσία που διαθέτουμε, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου και τόνισε ότι ζητούμενο είναι να ξεκινήσουν δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, οι οποίες όμως θα εξελιχθούν και θα συνεχιστούν στο μέλλον. «Οι δράσεις που θα οργανώσουμε θα είναι η σφραγίδα του ‘21 που βάζουν οι ίδιοι οι ‘Έλληνες» κατέληξε η ίδια.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την πρόεδρο της Επιτροπής για την επίσκεψη και αναφέρθηκε σε μία στενή συνεργασία, με στόχο την ακόμα πιο δυναμική εξωστρέφεια της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την ισχυροποίηση του μηνύματος πως «ο ελληνισμός έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, τόνισε πως η κ. Αγγελοπούλου είναι ο άνθρωπος που αντιλαμβάνεται απόλυτα τη σημασία ανάδειξης αυτής της μακραίωνης πορείας του ελληνισμού, καθώς υπήρξε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και τώρα, Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σημειώνεται ότι κατά την υποδοχή της κ. Αγγελοπούλου στην έδρα της Περιφέρειας, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε: «Έχουμε κάτι σπουδαίο… Διαθέτουμε το Α και το Ω της Ελληνικής Επανάστασης. Τα Καλάβρυτα ως αφετηρία και την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου που συμβολικά θα λέγαμε ως το τέλος της…

Στην Περιφέρειά μας όμως βρίσκεται και η Ολυμπία που εκφράζει το ολυμπιακό ιδεώδες. Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδέει και τον αγώνα της Πελοποννήσου και τον αγώνα της Ρούμελης. Γι’ αυτό και εμείς αντιλαμβανόμαστε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Γη της Φλόγας. Η Φλόγα είναι το σύμβολο που ενώνει και συνδέει την πορεία των Ελλήνων. Αυτή είναι η ταυτότητά μας, που συνδέεται με πάρα πολλά τοπόσημα».

Νωρίτερα η Γιάννα Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το δημαρχείο Πάτρας όπου συνάντησε τον Κώστα Πελετίδη.