Πα. Απρ 19th, 2024

Ο Μπέζας φεύγει, τα σενάρια για τον νέο Γενικό Γραμματέα του δήμου Πρέβεζας έρχονται

Συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν ανοίξει στον δήμο Πρέβεζας, μετά την αποχώρηση του Αντώνη Μπέζα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου και την τοποθέτησή του στη διοίκηση της ΕΤΑΔ.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον δήμο Πρέβεζας «φούντωσαν» αναπόφευκτα τη φημολογία αναφορικά με τη διαδοχή Μπέζα στο νευραλγικό πόστο του Γενικού Γραμματέα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος έχει βάλει «στον πάγο» τον διορισμό του νέου Γραμματέα, επισημαίνοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή το βάρος έχει πέσει στην τουριστική προβολή της πόλης, με κύκλους της δημοτικής αρχής να αναφέρουν ότι οι αποφάσεις του δημάρχου για τον αντικαταστάτη του Αντώνη Μπέζα θα ληφθούν εντός του θέρους. Έως τότε τον ρόλο – κλειδί στη λειτουργία του δήμου αναμένεται να αναλάβει προσωρινά άτομο της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο το ζήτημα δεν έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα με τη σεναριολογία για τον επόμενο «δεξί χέρι» του δημάρχου να προωθεί την επιλογή προσώπου πιθανώς από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας για την κομβική θέση.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για την αξιοποίηση πρώην δημάρχου στον ρόλο του Γενικού Γραμματέα, ενώ ακούγεται εντόνως η επιλογή ατόμου από τον κύκλο συνεργατών του τέως δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη. Εσχάτως μάλιστα φέρεται να έπεσε στο τραπέζι το όνομα της Μαρίας Σαπέλα, η οποία εργάζεται στο Τμήμα Σχέσεων Κρατικής ∆ιοίκησης – Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών και έλκει την καταγωγή της από την Πρέβεζα.