slider

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποκτά «έξυπνο» σύστημα φωτεινής σηματοδότησης

«Έξυπνο» σύστημα φωτεινής σηματοδότησης αποκτά η Δυτική Ελλάδα, καθώς σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Προμήθεια και Εκσυγχρονισμός Φωτεινής Σηματοδότησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Το νέο σύστημα έρχεται να ανταποκριθεί τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στις πόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Θα αποτελείται από υπολογιστές κυκλοφορίας και ρυθμιστές κυκλοφορίας, καθώς επίσης από τον εξοπλισμό διασύνδεσης μεταξύ τους. Συμπεριλαμβάνονται ρυθμιστές κυκλοφορίας, οι οποίοι θα συνδεθούν είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα με το νέο κέντρο φωτεινής σηματοδότησης. Από εκεί θα γίνεται επιτήρηση και αναγγελία βλαβών, συλλογή, καταγραφή, ανάλυση στοιχείων κυκλοφορίας, επιλογή προγράμματος για κάθε κόμβο, εφαρμογή κυκλοφοριακών προγραμμάτων, ομαδοποίηση κόμβων, αντίστροφη μέτρηση για τους πεζούς, προμήθεια και τοποθέτηση ηχητικής διάταξης τυφλών. Επίσης, θα γίνει αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών τεχνολογίας πυρακτώσεως με σηματοδότες τεχνολογίας τύπου led.

Με την εγκατάσταση του νέου συστήματος προβλέπεται να υπάρξει αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, μείωση της συμφόρησης και βελτίωση της συνολικής απόδοσης των συστημάτων μεταφορών.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλαρης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου Ηλίας Κρηνίδης.

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

2 ώρες ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

3 ώρες ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

3 ώρες ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

4 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

4 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

5 ώρες ago