Σα. Απρ 20th, 2024

Ο δήμος Αθηναίων ομορφαίνει προσόψεις και αυλές των σχολείων

Πιο όμορφα και πιο λειτουργικά γίνονται τα σχολεία της πόλης με την ανάπλαση των προσόψεων και των αυλών του στις οποίες προχωράει το τελευταίο διάστημα ο δήμος Αθηναίων, αξιοποιώντας το χρονικό διάστημα που είναι κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται, υπό την επίβλεψη των ανθρώπων της αντιδημαρχίας Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών με ευθύνη του αντιδημάρχου Γιώργου Αποστολόπουλου, έχουν στόχο την αναβάθμιση των χώρων που καθημερινά περνούν αρκετές ώρες μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές.

Το πρόγραμμα των αναπλάσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και βαψίματος προσόψεων, διόρθωση των φθαρμένων δαπέδων, επανατοποθέτηση του επιδαπέδιου υλικού στα γήπεδα εντός των σχολείων και διαγράμμισή τους αλλά και δημιουργία νέων γηπέδων.

«Ο στόχος είναι δεδομένος και μένουμε προσηλωμένοι σε αυτόν. Να είναι καλύτερη η καθημερινότητα στην Αθήνα όταν όλοι θα βγούμε από το σπίτι. Είναι μοναδική ευκαιρία να βρουν καλύτερα από πριν τα σχολεία τους οι μαθητές. Τώρα, βάζουμε τη φροντίδα στα σχολεία και περιμένουμε να προστεθούν οι παιδικές φωνές» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα σχολικά συγκροτήματα που μέχρι σήμερα έχουν γίνει παρεμβάσεις (ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα) είναι τα εξής:

70ο Δημοτικό (Ακρόπολη)
94ο Δημοτικό (Νέος Κόσμος)
173ο Δημοτικό (Προμπονάς)
6ο Γυμνάσιο – 6ο Λύκειο – 3ο Εσπερινό (Νέος Κόσμος)
49ο Λύκειο (Άγιος Ελευθέριος)
68ο Γυμνάσιο (Άνω Πατήσια)
2o Πειραματικό Λύκειο (Αμπελόκηποι)