Πα. Απρ 19th, 2024

Δήμος Πειραιά: Πασχαλινά γεύματα σε άπορες οικογένειες

Πασχαλινά γεύματα σε άπορες οικογένειες που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., προσφέρει σήμερα και αύριο, Κυριακή του Πάσχα ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη αυτές τις Άγιες Ημέρες.

Τα πασχαλινά γεύματα είναι μια προσφορά της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω  οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν οι Δήμοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Μ. Σάββατο θα διανεμηθούν από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά 1.000 μερίδες με μαγειρίτσα, ενώ ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν επίσης 1.000 μερίδες με αρνί, τσουρέκια και πασχαλινά αυγά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Αττικής για τα πασχαλινά γεύματα, λέγοντας πως η σημαντική αυτή προσφορά, έρχεται να ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ο οποίος καθημερινά παρέχει φαγητό, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στους άπορους συμπολίτες μας.

«Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης υλοποιούμε δράσεις κοινωνικού σκοπού, προκειμένου να κάνουμε την καθημερινότητα συμπολιτών μας με προβλήματα διαβίωσης, όσο το δυνατόν καλύτερη. Για ακόμα μια φορά ενωμένη η  Τοπική Αυτοδιοίκηση στέλνει, με τέτοιου είδους ενέργειες, μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αλληλεγγύης, ότι όλοι μαζί  θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Εύχομαι πολύ σύντομα να μην υπάρχει ανάγκη για τέτοιες δράσεις και ελπίζω με αυτή την κοινωνική πρωτοβουλία,  να προσφέρουμε πολλά χαμόγελα τις Άγιες αυτές Ημέρες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Μένουμε  σπίτι, προστατεύουμε εμάς, τον διπλανό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Καλή Ανάσταση σε όλους, με υγεία».

Ο Πρόεδρος της  ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προχωράει σε μια ακόμη κοινωνική δράση, σε μια δύσκολη στιγμή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προσφέροντας  σήμερα και αύριο πασχαλινά γεύματα αγάπης στους συμπολίτες μας με ανάγκες διαβίωσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και τους εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους, όλες αυτές τις ημέρες, στο έργο του Δήμου Πειραιά.

Εύχομαι καλή Ανάσταση σε όλους, με υγεία και να ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό αυτή την κρίση. Εσείς μένετε σπίτι και εμείς μένουμε εδώ για εσάς».