slider

Στο καινοτόμο Blue Lab του δήμου Πειραιά ξεναγήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Το εργαστήριο Blue Lab του δήμου Πειραιά επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει καινοτόμες δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην αλληλεγγύη και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τόνισε ο υπoυργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή του στο Blue Lab του Πειραιά, ένα εργαστήριο καινοτομίας που υποστηρίζεται από τον Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε τον υπουργό Εσωτερικών και τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά να κατασκευάσει ειδικές ασπίδες προστασίας προσώπου με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης, τις οποίες στη συνέχεια προσφέρει σε γιατρούς και νοσηλευτές σε δημόσια νοσοκομεία.

Μετά την ενημέρωση από τον κ. Μώραλη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος συνεχάρη τον Δήμαρχο Πειραιά για την πρωτοβουλία του και δήλωσε:

«Σε αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση που περνάει η πατρίδα μας εξαιτίας της διάδοσης του κορωνοϊού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αναδεικνύονται τελικά σε ένα πολύ – πολύ ισχυρό παράγοντα κοινωνικής ασφάλειας, αλληλεγγύης και σταθερότητας στη χώρα. Όμως σήμερα εδώ, στον Δήμο Πειραιά, βλέπουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προχωρήσει μπροστά και καινοτομεί. Ο Δήμος Πειραιά κατασκευάζει ασπίδες προστασίας του προσώπου εν είδει μάσκας, τις οποίες όπως πληροφορήθηκα από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη έχει προσφέρει κατά εκατοντάδες σε όλες τις τοπικές μονάδες υγείας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, σε γειτονικά νοσοκομεία αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς. Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια. Αξίζει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια κι είναι βέβαιο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, την επόμενη μέρα, αξίζει να έχει ένα πολύ ισχυρότερο ρόλο στα κοινωνικά πράγματα της χώρας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αξιοποιείται από το κράτος αυτή η δυνατότητα του Δήμου Πειραιά ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε:

«Eν τοις πράγμασι αξιοποιείται. Από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή δίνει αυτό το υλικό σε δημόσια νοσοκομεία, σε δημόσιες μονάδες του συστήματος υγείας και σε ιδιώτες γιατρούς βρίσκεται ήδη υπό αξιοποίηση. Θα κουβεντιάσουμε με τον Δήμαρχο πώς μπορεί αυτή η πρωτοβουλία να επεκταθεί πολύ περισσότερο και να αξιοποιηθεί, γιατί κανείς δεν μας εγγυάται πόσο θα κρατήσει αυτή η κρίση. Αποδείχτηκε σε αυτή την κρίση, πόσο μεγάλη αξία έχει, η Ελλάδα να έχει αυτάρκεια σε ορισμένα αναλώσιμα και σε ορισμένα προϊόντα για να τα καταφέρει. Διότι φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε να βρούμε, στην Κίνα ή οπουδήποτε στη γη, μάσκες για να καλύψουμε το προσωπικό. Άρα επειδή έχουμε χρόνο μπροστά μας για αυτή τη μάχη θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αξιοποιηθεί καλύτερα αυτό το καινοτόμο πνεύμα και αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισήμανε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δείχνει ότι η Αυτοδιοίκηση είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή. «Είμαστε σε άριστη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση. Δείχνει ότι το κράτος είναι “παρών”». Όπως είπε ο κ. Δήμαρχος, η προσφορά του Δήμου πέρα από την προστασία ενισχύει την ψυχολογία και ανεβάζει το ηθικό των ιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. «Έχουμε δώσει σε αρκετές νοσοκομειακές μονάδες προστατευτικές ασπίδες. Τα αιτήματα είναι πολλά, αλλά είμαστε χαρούμενοι που προσφέρουμε».

 Το Blue Lab είναι το «γαλάζιο» εργαστήριο καινοτομίας του Δήμου Πειραιά, όπου νέοι με ενδιαφέρον στις καινοτόμες δράσεις, μπορούν να βρουν τις κατάλληλες συνθήκες και υπηρεσίες προκειμένου να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες, να πειραματιστούν με νέες τεχνολογίες και να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες που θα μετουσιωθούν σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια.

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

11 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

15 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

16 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

18 ώρες ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

18 ώρες ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

19 ώρες ago