Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ευχαριστεί τον Μηταράκη για την αποσυμφόρηση των νησιών

Με επιστολή την οποία έστειλε στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος τον ευχαριστεί για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρεται στην αποσυμφόρηση των νησιών που πραγματοποιήθηκε, το πρώτο τρίμηνο του 2020, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διαπιστώνουμε με ικανοποίηση την από πλευράς σας τήρηση των εξαγγελθέντων».

Προσθέτει, δε, ότι, η μείωση του αριθμού διαμενόντων στα ΚΥΤ Κω και Λέρου έχει συνδυαστεί με την «επιπλέον αποσυμφόρηση που έλαβε χώρα στις 21 κ 22 Μαρτίου με τη μεταφορά 744 ατόμων που είχαν εισέλθει έως τότε εισέλθει παράνομα στα νησιά Καστελόριζο, Ρόδο, Σύμη, Κω, Κάλυμνο και Λέρο».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά τις αυξημένες αφίξεις, μειώθηκε ο συνολικός αριθμός αυτών που διαμένουν στα ΚΥΤ των νησιών κατά 5,3%.

Ειδικότερα, ο αριθμός των διαμενόντων στα ΚΥΤ στο διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος του 2020 μειώθηκε στα 36.387 άτομα, από 38.423 άτομα που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Eπίσης, μειωμένος κατά 4,2% είναι και ο συνολικός αριθμός αυτών που διαμένουν σε ΚΥΤ, ξενοδοχεία και διαμερίσματα των νησιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός αυτών των ατόμων στο πρώτο τρίμηνο του 2020 είναι 40.139, από 41.899 άτομα που ήταν πέρσι στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Δείτε την επιστολή του Γιώργου Χατζημάρκου: