Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Πειραιά: Οι πρώτες μάσκες προστασίας στο Τζάνειο και στο νοσοκομείο Μεταξά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Σύμβουλός του για νέες τεχνολογίες και υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» κ. Ηλίας Σαλπέας, παρέδωσαν σήμερα στα νοσοκομεία της πόλης μας Τζάνειο και Μεταξά, τις πρώτες ασπίδες προστασίας προσώπου (μάσκες) που δημιουργήθηκαν στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab».

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, ο οποίος αξιοποιεί πλήρως την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του «Blue Lab», δημιουργώντας από μηδενική βάση με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης ασπίδες προστασίας προσώπου (μάσκες), για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της πόλης μας.

Η προσφορά των ασπίδων προστασίας προσώπου θα συνεχιστεί σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως η δημιουργία των ασπίδων προστασίας προσώπου είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που υλοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα μας από Δήμο, λέγοντας πως το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», τέθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Παραδώσαμε σήμερα τις πρώτες ασπίδες προστασίας προσώπου και θα είμαστε σε επικοινωνία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων της πόλης μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε κι άλλες, καλύπτοντας τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Νιώθουμε υπερήφανοι που προσφέρουμε στα νοσοκομεία της πόλης μας τις ασπίδες προσώπου για όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή, δίνοντας μάχη καθημερινά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», τόνισε ο κ. Μώραλης, ο οποίος κλείνοντας ανέφερε πως η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των διευρυμένων κοινωνικών ενεργειών που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά από την πρώτη στιγμή της πανδημίας.