Πε. Μαρ 28th, 2024

Σε «καραντίνα» δήμαρχοι και περιφερειάρχες- Τι κάνουν οι αυτοδιοικητικοί όταν μένουν σπίτι (εικόνες)

Aυστηρά μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών να αποτελεί πλέον πραγματικότητα.

Το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» όμως φαίνεται πέρα από την πλειοψηφία των πολιτών να έχει μπει για τα καλά στην ζωή και των πολιτικών του τόπου, με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Με τις άσκοπες μετακινήσεις να είναι απαγορευμένες, δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν μετατρέψει τις οικίες τους σε χώρους εργασίας, αφού πλέον οι συνεδριάσεις  πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιασκέψεων με τους αυτοδιοικητικούς να μένουν σπίτι και να βγαίνουν για τα απαραίτητα.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι τοπικοί αρχοντες που μοιράστηκαν προσωπικές στιγμές τους από την καραντίνα, με οικογενειακές στιγμές, χαλάρωση και διάβασμα να έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανήρτησε μια τρυφερή φωτογραφία με τον μικρότερο γιο του σε στιγμές χαράς και παιχνιδιού, στέλνοντας το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».

Ένα βίντεο που απολαμβάνει παιχνίδια με τον γιο και την κόρη του, μοιράστηκε στο instagram ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Με ποίηση του Νερούδα και τον αγαπημένο του σκύλο χαλαρώνει σο σπίτι του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της οικειοθελούς καραντίνας.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ανάμεσα στις τηλεδιασκέψεις απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο του στο σπίτι κάνοντας face painting με την κόρη του.

Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει έτσι οι γιοι του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου κάνουν… τηλεδιασκέψεις με τους συμμαθητές τους, ενώ ο δήμαρχος κάνει το ίδιο με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Πρόκειται για περίπτωση smart καραντίνας.

Παρέα με το κατοικιδιό του ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, χαλαρώνει κατ’οίκον και συγγράφει το πρώτο του λογοτέχνημα.

Συγγραφή και διάβασμα και για τον δήμαραχο Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσο Μαυρίδη, ο οποίος συνθέτει ποιήματα και παράλληλα ασχολείται με την κηπουρική.

Επιτραπέζια παιχνίδια και οικογενειακή γαλήνη απολαμβάνει ο δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, προτρέποντας και τους πολίτες να κάνουν το ίδιο.

Πάρτι με την οικογενεία του κάνει στην Κατερίνη ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος απολαμβάνει όμορφες στιγμές με τους δικούς του ανθρώπους.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης ζωγραφίζει στα σαλόνι του σπιτιού του με την πεντάχρονη κόρη του.

Μπουζούκι και κρασάκι στο σπίτι με την οικογενειά, έχουν τα απογεύματα του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά.

Τα γενέθλιά του στο σπίτι γιόρτασε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ζωγραφίζοντας με το εγγονάκι του.

Γενέθλια με γάντια λόγω κοροναϊού και για τον δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά, ο οποίος έσβησε τούρτα με το μήνυμα του υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι».

Στον καναπέ του σπιτιού του με την συζυγό του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, στέλνει το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».