Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Γενική πανδημία ο κοροναϊός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε την Τετάρτη τον κορωνοϊό πανδημία, ύστερα από τη ραγδαία εξάπλωση της νόσου ανά τον κόσμο.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους ανακήρυξε το ξέσπασμα του κορωνοϊού ως πανδημία.

«Ανησυχούμε βαθιά τόσο από τα υψηλά επίπεδα εξάπλωσης και από τη σοβαρότητά τους, αλλά και από τα ανησυχητικά επίπεδα ασυμπτωματικών κρουσμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως ο χαρακτηρισμός του κορωνοϊού ως πανδημία «δεν αλλάζει την αξιολόγηση του ΠΟΥ σχετικά με τον κίνδυνο που συνιστά ο κορωνοϊός. Δεν αλλάζει τι κάνει ο ΠΟΥ και δεν αλλάζουν αυτά που θα πρέπει να κάνουν οι χώρες».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ αυτή τη στιγμή τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 118.000 σε 114 χώρες ενώ ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 4.291.

«Εκατοντάδες ακόμα, παλεύουν για τη ζωή τους στα νοσοκομεία. Στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, αναμένουμε να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τον αριθμό των θυμάτων, και τον αριθμό των χωρών που πλήττονται να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά», είπε ο Γκεμπρεγέσους.