Πα. Μαρ 29th, 2024

Δήμος Πειραιά: Ξεκίνησε η προληπτική απολύμανση στα σχολικά κτήρια

Ξεκίνησε σήμερα η προληπτική απολύμανση των σχολικών κτηρίων του Δήμου Πειραιά, από τη Διεύθυνση Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου,  με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το προληπτικό αυτό μέτρο υλοποιείται σε όλες τις σχολικές μονάδες του Πειραιά και αναμένεται να ολοκληρωθεί  την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, θα διατεθούν αντισηπτικά υγρά, τα οποία θα τοποθετηθούν προς χρήση στις αίθουσες των σχολείων της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Παιδείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά προτίθενται να δρομολογήσουν όπου και όποτε είναι εφικτό, δράσεις για την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού, ως προς  τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε σε δήλωσή του, πως ο Δήμος Πειραιά προχωρά για προληπτικούς λόγους στην απολύμανση των σχολείων, προκειμένου να προστατευθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Ο κ. Μώραλης ανέφερε στη συνέχεια πως είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες από τους αρμόδιους φορείς  για  τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν για την προστασία της υγείας τους. Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να συμβάλει με ενέργειες στο βαθμό των αρμοδιοτήτων της, στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στους χώρους ευθύνης της.