Πα. Μαρ 29th, 2024

Να βάλει «πλάτη» η Ήπειρος στο μεταναστευτικό ζήτησε ο Μηταράκης

Τη στήριξη των δήμων της Ηπείρου στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης ζήτησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά τη συνεδρίαση που είχε το μεσημέρι με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, όπου μπορούν οι δήμοι να βοηθήσουν, να παίξουν ρόλο, να διαχειριστούν κονδύλια και αυτό θα είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα. Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος με άξονες, μεταξύ άλλων, την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, την επίσπευση διαδικασίας ασύλου και τις επιστροφές.

Ο υπουργός τόνισε ότι ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα ΠΕΔ Ηπείρου για τη σημερινή συνάντηση, καθώς θεωρεί ότι είναι πολύ ουσιαστικό το ζήτημα του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, η συνεργασία και η συναπόφαση.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε περιοχή, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να βρεθούν λύσεις.

Νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιεί επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά.