Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κλείνοντας την τοποθέτησή του στην 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου αναφέρθηκε στο μείζον για την πόλη ζήτημα του ΟΑΣΘ.
Αφού τόνισε ότι τηρεί την υπόσχεση που είχε δώσει προεκλογικά πως θα μετέχει ο ίδιος στο Δ.Σ του Οργανισμού εκπροσωπώντας το Δήμο, παρουσίασε όλες τις εξελίξεις.
«Το Δ.Σ του Οργανισμού αποφάσισε την εκχώρηση άλλων 25 γραμμών στα ΚΤΕΛ. Με τον τρόπο αυτό ανακτά η πόλη στον αστικό ιστό 60 με 70 λεωφορεία που καλύπτουν το 70%-80% αναγκών του συγκοινωνιακού έργου. Με τη μίσθωση, σε δεύτερη φάση, μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, αποκτούνται άλλα 100 οχήματα και έτσι, στο τέλος του εξαμήνου θα καλύπτεται περίπου το 90% των αναγκών του ΟΑΣΘ». Παράλληλα επισήμανε πως σχεδιάζεται ένα νέο πλήρες σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που θα απαντά με πληρότητα και τρόπο ολοκληρωμένο σε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.
Τέλος, ενημέρωσε το σώμα για το επικείμενο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Δήμαρχό της κ. Εκρέμ Ιμάμογλου. «Θέλω να πιστεύω ότι η συνάντηση θα είναι εποικοδομητική και ότι θα εγκαινιάσουμε μία νέα εποχή στις σχέσεις των δύο πόλεων. Προφανές πεδίο συνεργασίας ο τουρισμός, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, το βυζαντινό παρελθόν των δύο πόλεων. Μπορούμε να αναπτύξουμε μία σχέση που θα βασίζεται σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα ωφελούν με αμοιβαιότητα τις δύο πόλεις». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην Κωνσταντινούπολη για την επίσημη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.
Εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, καθώς και της ΚΕΔΕ, των…
Στην ανάδειξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς, αλλά και στην ενίσχυση του τουρισμού του δήμου Μαλεβιζίου…
Αποφάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, από τα πρόσφατα κύματα…
Το μήνυμά του για την 85η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης έστειλε ο Περιφερειάρχης…
Η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης είναι ο στόχος της…
Τις δυνατότητες των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των Περιφερειών σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στον…