slider

Ζέρβας: Μέχρι το καλοκαίρι θα καλυφθεί το 90% των αναγκών του ΟΑΣΘ

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κλείνοντας την τοποθέτησή του στην 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου αναφέρθηκε στο μείζον για την πόλη ζήτημα του ΟΑΣΘ.

Αφού τόνισε ότι τηρεί την υπόσχεση που είχε δώσει προεκλογικά πως θα μετέχει ο ίδιος στο Δ.Σ του Οργανισμού εκπροσωπώντας το Δήμο, παρουσίασε όλες τις εξελίξεις.

«Το Δ.Σ του Οργανισμού αποφάσισε την εκχώρηση άλλων 25 γραμμών στα ΚΤΕΛ. Με τον τρόπο αυτό ανακτά η πόλη στον αστικό ιστό 60 με 70 λεωφορεία που καλύπτουν το 70%-80% αναγκών του συγκοινωνιακού έργου. Με τη μίσθωση, σε δεύτερη φάση, μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, αποκτούνται άλλα 100 οχήματα και έτσι, στο τέλος του εξαμήνου θα καλύπτεται περίπου το 90% των αναγκών του ΟΑΣΘ». Παράλληλα επισήμανε πως σχεδιάζεται ένα νέο πλήρες σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που θα απαντά με πληρότητα και τρόπο ολοκληρωμένο σε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.

Τέλος, ενημέρωσε το σώμα για το επικείμενο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Δήμαρχό της κ. Εκρέμ Ιμάμογλου. «Θέλω να πιστεύω ότι η συνάντηση θα είναι εποικοδομητική και ότι θα εγκαινιάσουμε μία νέα εποχή στις σχέσεις των δύο πόλεων. Προφανές πεδίο συνεργασίας ο τουρισμός, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, το βυζαντινό παρελθόν των δύο πόλεων. Μπορούμε να αναπτύξουμε μία σχέση που θα βασίζεται σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα ωφελούν με αμοιβαιότητα τις δύο πόλεις». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην Κωνσταντινούπολη για την επίσημη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

Τελευταία άρθρα

Μαρκόπουλο: Κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Μαρκοπούλου λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

2 ώρες ago

Ο Δήμος της Αττικής που τελικά κλείνει τα σχολεία

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 1 και 2 Απριλίου, όλα τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί,…

2 ώρες ago

Συνεργασία Δήμου Πύργου – Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Στόχος της σύμπραξης είναι η θωράκιση της υγείας των πολιτών μέσα από οργανωμένες δράσεις πρόληψης,…

3 ώρες ago

Καλαμάτα: Αυτοψία Δημάρχου στη μονάδα διαχείρισης λυματολάσπης

H «Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας» έχει προϋπολογισμό μελέτης 8.000.000 € και χρηματοδοτείται από…

3 ώρες ago

Συγχαρητήρια Κυρίζογλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την εισδοχή του στη Γαλλική Ακαδημία

Η τελετή εισδοχής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026, στο «Ινστιτούτο της Γαλλίας» στο Παρίσι.

3 ώρες ago

Δυτική Ελλάδα: Διαρκής βελτίωση απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Στο Αγρίνιο θα λειτουργήσει το πρώτο αεροδρόμιο Πολιτικής Προστασίας σε όλη τη χώρα, ένα πρότυπο…

4 ώρες ago