Πε. Απρ 18th, 2024

Δημόσια συγγνώμη Τζιτζικώστα στις εργαζόμενες της Περιφέρειας: «Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου»

Συγγνώμη με ανάρτηση του ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας από τις εργαζόμενες στην περιφέρεια, εξαιτίας κάποιων σχολίων που είχε κάνει και δημιούργησαν αντιδράσεις.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του Film Office, του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και χρησιμοποιώντας μια κινηματογραφική κλακέτα εξέφρασε ευχές για το νέο απόκτημα της Θεσσαλονίκης και …αστειεύτηκε ζητώντας από τον κ. Τζιτζικώστα να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Ωστόσο η αντίδραση του κ. Τζιτζικώστα κάθε άλλο από εύστοχη ήταν, αφού όπως φαίνεται και στο βίντεο κάνει μια χαρακτηριστική χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και απευθυνόμενος στις εργαζόμενες γυναίκες της περιφέρειας ρώτησε «τι είδους ταινία, προσέξτε τι θα πείτε».

Η δήλωση σε συνδυασμό με τη χειρονομία πυροδότησε τα αμήχανα γέλια των γυναικών. Ωστόσο ο Περιφερειάρχης δεν έμεινε δυστυχώς μόνο στα παραπάνω, καθώς πρόσθεσε: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη, σας ενδιαφέρει;».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αντιλαμβανόμενος ότι από λάθος εξέπεμψε μια εικόνα που δεν τον αντιπροσωπεύει , έσπευσε δημοσίως να ζητήσει συγνώμη.