Πε. Απρ 25th, 2024

Ξέφυγε ο Τζιτζικώστας μιλώντας στις γυναίκες της Περιφέρειας: Σας ενδιαφέρει να παίξετε σε ταινία του Σειρηνάκη;

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος με αφορμή την κατασκευή στούντιο κινηματογράφησης στη Θεσσαλονίκη, προσπάθησε να «αστειευτεί» με εργαζόμενες γυναίκες της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ alterthess.gr, με αφορμή τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, ο εκπρόσωπος του Film Office, του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και χρησιμοποιώντας μια κινηματογραφική κλακέτα εξέφρασε ευχές για το νέο απόκτημα της Θεσσαλονίκης και …αστειεύτηκε ζητώντας από τον κ. Τζιτζικώστα να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Ωστόσο η αντίδραση του κ. Τζιτζικώστα κάθε άλλο από εύστοχη ήταν, αφού όπως φαίνεται και στο βίντεο κάνει μια χαρακτηριστική χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και απευθυνόμενος στις εργαζόμενες γυναίκες της περιφέρειας ρώτησε «τι είδους ταινία, προσέξτε τι θα πείτε».

Η δήλωση σε συνδυασμό με τη χειρονομία πυροδότησε τα αμήχανα γέλια των γυναικών. Ωστόσο ο Περιφερειάρχης δεν έμεινε δυστυχώς μόνο στα παραπάνω, καθώς πρόσθεσε: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη, σας ενδιαφέρει;».

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει, εντός του 2020, κινηματογραφικά στούντιο σε έκταση 83 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης με οκτώ κινηματογραφικά πλατώ, εκατοντάδες εργαζόμενους, εκατομμύρια ευρώ σε ανταποδοτικά οφέλη (θέσεις εργασίας, αύξηση τζίρου από παράπλευρες επαγγελματικές δραστηριότητες κ.ά)