Με δύο Υπουργικές Αποφάσεις αποδίδονται συνολικά 43.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας, δημοσιεύθηκαν την 11η Δεκεμβρίου.
Από αυτά, τα 25 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από έσοδα του αρ.9 του ν.2880/2001, δηλαδή από τα Τέλη Διαφήμισης κατηγορίας Δ’.
Τα 18 εκατομμύρια ευρώ έχουν ως πηγή έσοδα του αρ.24 του ν.2130/1993, ήτοι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Τα συγκεκριμένα χρήματα διατίθενται υποχρεωτικά κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για την εκτέλεση έργων, καταβολή αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων ή απαλλοτριωμένων ακινήτων και αγορά ακινήτων και το υπόλοιπο για την κάλυψη άλλων αναγκών.
Για την κατανομή των εν λόγω εσόδων στους 332 Δήμους, ελήφθη υπόψη ο πραγματικός πληθυσμός, όπως αυτός προέκυψε από την απογραφή του 2011.
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…
Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…
Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…
Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…
Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…
Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.