Πα. Ιούλ 19th, 2024

Στη «μάχη» του σταυρού η σεναριογράφος Μαρία Γεωργιάδου

Τη μάχη του σταυρού δίνει η σεναριογράφος Μαρία Γεωργιάδου, που κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και το συνδυασμό ««Επανεκκίνηση Τώρα»» για την Κηφισιά΄- Νέα Ερυθραία – Εκάλη.

Η Μαρία Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα και ελείωσε τη φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αριστούχος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης σαν μαθήτρια και σαν ηθοποιός, για τέσσερα χρόνια. Ακόμα συνεργάστηκε με τον Θ. Καρακατσάνη, την Κ. Δανδουλάκη, τον Λ. Λαζόπουλο κ.ά. Με τον Στράτο Τζώρτζογλου έπαιξε στην Ποντικοπαγίδα και στο Λίλιομ.

Στην τηλεόραση έπαιξε στις παραγωγές: «Δέκα μικροί Μήτσοι», «Αχ, Ελένη», «Μια υπέροχη ζωή», «Μόδα είναι, θα περάσει», «Ο κακός βεζίρης».

Μεταφράσεις της που έχουν ανέβει στο θέατρο: Στάση Λεωφορείου του Ουίλιαμ Ινκ, Λίλιομ του Φέρενκ Μολνάρ, Ποπ-κορν του Μπεν Έλτον. Διασκεύασε για το θέατρο τις Επικίνδυνες Σχέσεις του Σοντερλό ντε Λακλό. Έγραψε για την τηλεόραση τα σενάρια «Μια υπέροχη ζωή», «Έκπτωτος άγγελος».

Αυτή τη φορά αποφάσισε να δοκιμαστεί σε ένα ακόμη ρόλο, αυτό της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στο δήμο Κηφισιάς, με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαδόπουλου, «Επανεκκίνηση Τώρα».